Case de vedete

#cea mai scumpa casa # casa de vanzare #castel #casa

Cea mai scumpa locuinta din lume costa 350 milioane euro. Iata ce primesti de acesti bani!

Un castel din sudul Frantei este cosiderata cea mai scumpa locuinta din lume, cu un pret de vanzare de 350 milioane euro.

Ce-i drept, Villa Les Cedres, asa cum este cunoscuta proprietatea, are destule de oferit amatorilor de case de lux, incepand cu sirul de camere decorate in stil clasic si terminand cu minunatia de parc, considerat, fara exagerare, una dintre gradinile botanice de exceptie ale lumii.

Noblete si istorie

Vila a gazduit de-a lungul timpului capete incoronate, asa cum a fost regele Leopold al II-lea al Belgiei sau mostenitorii unor imperii comerciale, asa cum au fost familiile Marnier-Lapostolle sau Davide Campari-Milano, cel care a si pus resedinta veche de 187 de ani in vanzare.

Pretul fabulous cerut de italian pe aceasta proprietate este justificat de pozitionarea domeniului Les Cedres chiar la o aruncatura de bat de Nisa, dar si de istoria si nobletea emanate de edificiu.

Demn de un rege

Castelul de langa Nisa pare o locuinta demna de capete incoronate, suprafata locuibila a edificiului fiind de peste 1.600 de metri patrati, in care vei gasi nu mai putin de 14 dormitoare, concepute in stil clasic, cu camera de dormit si un mic salon de zi.

Adauga la aceste caracteristici un mobilier opulent, pereti imbrcati in tapet de matase, o impresionanta colectie de tablouri, o piscina de dimensiuni olimpice si caracteristica incaperilor inalte ale cladirilor din acea vreme si vei avea in fata imaginea luxului desavarsit.

Spre exemplu, numai semineul din camera de zi de la parter atinge o inaltime de 3,5 metri! De la balcoane si de pe terase poti savura atat imaginea panoramica a zonei Villefranche-sur-Mer, cat si maiestuoasele creste ale Alpilor, peisaj care i-a atras in zona si pe alti magnati ai momentului: co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, si celebrul compozitor britanic Andrew Lloyd Webber, doi vecini din imediata apropriere a domeniului Les Cedres.

Renume meritat

 

Numele resedintei este dat de cedrii care flancheaza aleile din jurul palatului, dar, in timp, domeniul din Villefranche-sur-Mer si-a dobandit si un renume de gradina botanica exclusivista, gratie pasiunii pentru plante manifestata de primii proprietari si continuata apoi de cei veniti dupa ei.

Parcul resedintei si cele 25 de sere acoperite adapostesc nu mai putin de 14.000 de plante din intreaga lume, iar domeniul Les Cedres este considerat una dintre cele mai frumoase si bine intretinute 10 gradini botanice din lume.

Biblioteca din interiorul castelului are si ea 3.000 de volume dedicate acestei stiinte.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului