Case de vedete

#apartament Lauren Bacall #case lux #lauren bacall #design interior #apartament #apartament new york

Apartamentul unei actrite celebre, de vanzare! Cum arata si cat costa

Apartamentul din New York in care a locuit Lauren Bacall, actrita cu origini romanesti si care a murit in luna august, a fost scos la vanzare pentru 26 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes. Locuinta are noua incaperi.

Apartamentul este situat in Upper West Side, un cartier de lux al New York-ului, in cladirea Dakota, cea in care a fost ucis John Lennon, in 1980.

Sursa foto: people.com

Lauren Bacall a locuit aici din anii '60 pana la moartea sa, in luna august. In aceeasi cladire au mai locuit, de-a lungul anilor, vedete precum Judy Garland, Gilda Rander, Connie Chung, Maury Povich, Joe Namath si Jack Palance.

Locuinta care i-a apartinut lui Bacall are nu mai putin de noua incaperi, dintre care cinci sunt cu vedere la Central Park. Ferestrele uriase ofera o perspectiva frumoasa asupra imprejurimilor.

Apartamentul are trei dormitoare foarte spatioase, amenajate cu mobilier vechi din mahon, foarte bine intretinut.

Locuinta are si acum podelele din lemn care au fost montate in 1884, anul in care a fost construita cladirea, o biblioteca, o camera de oaspeti si inca doua camere care in trecut erau folosite de servitori.

Sursa foto: thespreadit.com

In apartament se afla si o impresionanta colectie de arta care i-a apartinut actritei, evaluata la 3 milioane de dolari. Ea include piese originale semnate Pablo Picasso, Joan Miro si Alexander Calder.

Sursa foto: thespreadit.com

Cei trei fii ai actritei au decis sa nu vanda impreuna cu apartamentul si mobilierul si colectia de arta, ci acestea sa fie scoase la licitatie anul viitor.

Sursa foto: antena3.ro

Lauren Bacall a fermecat cinematograful hollywoodian, in cei peste 60 de ani de cariera, prin vocea profunda si ochii sai albastri, scrie Mediafax. Nascuta pe 16 septembrie 1924, la New York, Betty Joan Perske, numele adevarat al actritei, a fost singura fiica a unor imigranti evrei, fiind de origine romana pe linie materna, dar si verisoara a lui Shimon Peres, care a devenit cel de-al noualea presedinte al Israelului.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Lauren Bacall a devenit celebra cu rolul din filmul "To Have and Have Not", al lui Howard Hawks, la varsta de 19 ani, alaturi de Humphrey Bogart, cu care a format un cuplu legendar. A fost sotia lui Bogart timp de 12 ani, pana la decesul actorului, in 1957.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului