Casa verde

#produse ecologice #ceai #curatenie casa #produse curatenie casa #sfaturi curatenie casa

Cum sa utilizezi ceaiul in curatenia casei

Stiai ca ceaiul te poate scoate din incurcatura atunci cand ramai fara solutii de curatenie? De asemenea, solutiile de curatenie pe baza de ceai sunt excelente pentru cei care vor sa renunte le cele pe baza de chimicale.

Ceai negru pentru spalarea geamurilor

Ai ramas fara solutii pentru curatarea geamurilor? Nici o problema! Trebuie doar sa fierbi patru, cinci pliculete de ceai intr-o oala cu apa. Scoate plicurile si lasa ceaiul sa se raceasca. Sterge apoi geamurile cu o carpa inmuiata in ceai. Sterge apoi cu o carpa uscata, avand grija sa nu lasi ceaiul sa se usuce pe sticla.

Ceai verde pentru curatarea covoarelor

Ceaiul verde poate fi folosit cu succes pentru curatarea covoarelor. Pentru aceasta poti folosi doua petode. Petele umede pot fi indepartate cu ajutorul frunzelor de ceai verde, uscat, pe care le presari direct pe pata. Lasa-l sa actioneze timp de 10 minute apoi aspira bine covorul. Pentru a da stralucire covorului si pentru a indeparta petele uscate, prepara o solutie de ceai verde dintr-un litru de apa si doua plicuri de ceai. Cand s-a racit, inmoaie o carpa sau o perie si freaca bine covorul.

Ceaiul negru pentru curatarea podelelor si mobilierului

Ceaiul negru este util si in curatarea mobilierului din lemn sau al podelelor. Pune la fiert o cana de apa si lasa la infuzat 1 plic de ceai negru, timp de cinci minute. Adauga intr-o galeata plina cu apa, jumatate din cantitatea de ceai si spala podelele.

Pentru curatarea mobilierului, umple o sticla cu pulverizator cu apa si adauga 25 ml de ceai negru concentrat. Amesteca bine si utilizeaza solutia pentru a curata mobilierul din lemn.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului