Casa de Craciun

#sarbatori de iarna #magie sarbatori de iarna #glob de zapada

Adu magia sarbatorilor in casa: cum iti faci propriul glob de zapada

Globurile de zapada au ceva magic in ele, iar in apropierea sarbatorilor de iarna parca prind viata si te captiveaza. In comert sunt foarte multe modele de globuri de zapada, unele mai frumoase decat altele, insa daca vrei sa oferi un cadou deosebit persoanelor dragi, daca vrei sa faci decoratiuni de Craciun cu copilul tau sau pur si simplu daca iti place sa realizezi singura diverse ornamente pentru casa, astazi iti aratam cum se poate face un glob de zapada.


Materiale necesare pentru globul de zapada

  • un borcan cu capac si inchidere etansa (de preferat sa aiba o forma rotunjita)
  • sclipici auriu, argintiu sau multicolor
  • granule de polistiren (zapada artificiala)
  • cateva picaturi de glicerina (se gaseste in farmacii)
  • apa
  • lipici tip aracet
  • superglue rezistent la apa
  • 1-2 figurine care incap in borcan


Lipeste figurinele pe fundul borcanului sau pe capac

Cu o pensula mica, "vopseste" figurina pe care vrei sa o folosesti cu adeziv tip aracet. Cat inca este ud adezivul, trece figurina prin sclipici. Cand se usuca, pune cateva picaturi de superglue pe fundul borcanului sau pe capac si lipeste figurina, presand-o usor.




Presara zapada artificiala si sclipici

Odata ce figurina este fixata bine, presara sclipici si granule de polistiren, umple borcanul cu apa pana sus si toarna cateva picaturi de glicerina.


Fixeaza bine capacul

Inainte de a fixa capacul, trebuie sa te asiguri ca ai pus suficienta apa in borcan, astfel incat sa nu ramana spatii cu aer. Pentru proba, inchide bine capacul, agita borcanul si vezi daca se observa ca lipseste apa din borcan. Daca vezi linia unde se termina apa, mai poti adauga. Lasa globul de zapada sa se linisteasca, desfa capacul cu grija, usuca-l bine, apoi, de jur imprejurul lui pune superglue.

Nu-ti ramane altceva de facut decat sa asezi capacul pe borcan, sa il inchizi etans si sa te bucuri de cel mai frumos ornament de Craciun.



In functie de preferinte, poti renunta la sclipici si poti lasa doar zapada artificiala in glob. De asemenea, nu este obligatoriu sa lipesti figurine. Orice obiecte de mici dimensiuni, care pot fi lipite pe fundul borcanului sau pe capac, vor arata la fel de bine dupa ce termini decoratiunea.

Sursa foto: camillestyles.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea