Constructia casei

#Vegetatie tip extensiv #acoperis verde #amenajare casa #casa

Vegetatie tip extensiv marca Odu – Oaza ta de aer proaspat si verdeata sanatoasa printre constructiile urbane

Mediul urban are magia lui: constructii si arhitecturi noi si vechi, ce creeaza o atmosfera aparte, locatii, oameni si evenimente care alcatuiesc povestea fiecarui oras.

Insa, la un moment dat, apare constientizarea abundentei constructiilor din beton, in timp ce elementul natural incepe sa dispara, iar solutia de a integra vegetatia de tip extensiv pe acoperisul cladirilor devine din ce in ce mai apreciata.

Avantajele acoperisurilor verzi

Acoperisurile verzi nu sunt o noutate in Europa, conceptul fiind din ce in ce mai apreciat si in Romania, fiind popular atat pentru cladirile rezidentiale, cat si pentru cele comerciale.

Majoritatea clientilor care apreciaza aceste sisteme de vegetatie create pe acoperisuri au in vedere aspectul inedit pe care cladirea il primeste odata cu integrarea acestuia.

Prin intermediul acoperisurilor verzi se creeaza acea chimie a momentelor de relaxare de care oricine poate beneficia in cazul crearii a unui spatiu comun locuitorilor unui bloc si, anume, o adevarata terasa cu gradina aflata la inaltime.

Beneficii nenumarate ale vegetatiei la inaltimea pasiunilor tale

Vegetatia din marile centre urbane are capacitatea de a schimba intreaga infrastructura a oraselor si sa raspandeasca proiecte similare in cat mai multe localitati si orase din Romania.

Avantajele generale se rezuma mai ales la imbunatatirea aerului respirat, efectul estetic si eforturile minime de intretinere.

  • Acoperisurile verzi sunt create pe spatiile care nu sunt utilizate in alta maniera;
  • Plantele beneficiaza permanent de expunere buna la soare;
  • Izolare fonica si termica;
  • Ofera un spatiu de relaxare accesibil rapid;

La o analiza amanuntita, beneficiile acoperisurilor verzi se extind in mai multe arii de inters ale celor care aleg sa creeze un astfel de sistem

Avantaje financiare

  • Implica reducerea costurilor de energie prin mentinerea temperaturilor optime, atat in sezonul rece (incalzire), cat si in cel cald (climatizare – utilizare aer conditionat);
  • Asigura o mai indelungata durata de viata a cladirii;
  • Sporeste valoarea imobilului;
  • Determian posibilitatea obtinerii subventiilor si reducerea impozitelor pentru cladirile verzi.

Avantaje de mediu

Ultimii ani au insemnat un semnal de alarma tras pentru constientizarea actiunilor daunatoare asupra mediului, la care participam cu totii, intr-o mai mica sau mare masura.

Prin urmare, pentru a remedia actiunile negative exercitate asupra mediului, solutiile si masurile mici luate de fiecare in parte, pot conduce catre o noua paradigma.

Afla mai multe despre misiunea specialistilor Odu Green Roof

Acoperisurile verzi mentin in primul rand o temperatura ambientala scazuta, capteaza dioxidul de carbon si mentin prezenta aerului curat chiar si in mediile urbane intens caracterizate de ansambluri rezidentiale, sedii comerciale si cladiri de birouri.

Prezenta vegetatiei faciliteaza si influenteaza pozitiv mentinerea habitatului diverselor specii de insecte si pasari, stimuland biodiversitatea.

Sistemele de drenare cu care sunt prevazute acoperisurile verzi functioneaza de minune cu sistemele clasice de evacuare a apei (retin si dreneaza in acelasi timp apa meteorica), ajutand la evitarea inundatiilor, sistemele de canalizare nemaifiind atat de solicitate.

Servicii de consultanta profesionale

Realizarea unei terase verzi sau trasformarea totala a acoperisului prin integrarea vegetatiilor tip extensiv este posibila doar prin contactarea unui specialist, care va evalua locatia si va alege impreuna cu clientii solicitanti cea mai potrivita solutie care sa raspunda cerintelor acestora.

Integrarea acestor sisteme implica mai mult decat asezarea vegetatiei pe respectiva suprafata, dupa cum urmeaza:

  • Hidroizolatie rezistenta la penetrarea radacinilor;
  • Straturi de filtrare, separatie si egalizare, straturi de protectie;
  • Straturi de drenaj si retinere a apei;
  • Substraturi pentru vegetatie;
  • Cutii control si alte accesorii: rigole, profile delimitare;
  • Inverzire: diferite variante (cu rulou, cu amestec samanta etc).

Pentru crearea unei adevarate terase si crearea unui spatiu de care va puteti bucura este necesara si achizitionarea mobilierului potrivit (banci, mese, umbrele etc.).

Specialistii Odu Green Roof va consiliaza pe toata durata procedurilor de creare si integrarea a sistemelor verzi specifice acoperisurilor, indiferent de preferinte: acoperis verde sau crearea unei terase pe suprafata acoperisurilor plane ale cladirilor.

Detalii suplimentare legate de activitatea si experienta extinsa a companiei puteti afla accesand website-ul: www.odu.ro

Tot aici va puteti documenta cu privire la serviciile si produsele de calitate oferite de companie, iar pentru informatii si intrebari, puteti intra in contact cu unul dintre consultantii echipei de specialisti Odu Green Roof.

Telefon: 0744 556 594

Mail: office@odu.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea