Constructia casei

#scari din lemn masiv #scari din lemn #montare calitativa

Treptele din lemn masiv si scarile din beton - ce presupune o montare calitativa?

Scarile cu structura din beton sunt adesea utilizate pentru a face legatura intre etaje. Avantajele sunt numeroase. Printre acestea se numara rigiditatea, vibratia limitata, siguranta si rezistenta in timp.

 

Cu siguranta aceste calitati sunt de necontestat, dar cand vine vorba despre placarea acestora cu trepte lemn masiv trebuie luate in considerare cateva aspecte ce tin de tehnicile de montare. Fiind vorba despre criterii specifice este de la sine inteles ca este nevoie de o echipa profesionista, care sa fie recomandata de o experienta vasta si o atentie sporita asupra detaliilor fine. Un punct de reper este Dip Panels. Serviciile oferite de catre specialistii magazinului mentionat sunt diverse si orientate spre calitate.

Este cunoscut faptul ca scarile din beton prezinta un anumit grad de umiditate. Treptele din lemn masiv necesita o atentie deosebita cand vine vorba despre aplicarea acestora pe structuri de beton. Acest aspect este luat in considerare de echipa dinamica si creativa de la Dip Panels. Lemnul este un material ce reactioneaza prin curbare sau fisurare atunci cand umiditatea patrunde in fibra lemnosa.

Daca structura de beton este construita proaspat, specialistii recomanda aplicarea treptelor de lemn doar dupa 6 luni. Chiar daca betonul este lasat sa se usuce, un pas care sa ateste calitatea in timp a lucrarilor este aplicarea ulterioara a unei bariere de vapori. Acest procedeu poarta denumirea de hidroizolatie si este decisiv in ceea ce priveste pastrarea corespunzatoare a treptelor din lemn masiv pe o lunga perioada de timp.

Pe dippanels.ro se regaseste o gama variata de modele de trepte lemn masiv. Acestea insa trebuie montate dupa ce este asigurata structura standard de beton. Elementele de geometrie ale scarii din beton sunt punctele cheie cand vine vorba despre modul de construire.

Cei de la Dip Panels iau in considerare faptul ca adancimea treptei trebuie sa fie constanta. Acest aspect ajuta la formarea automatismului prin care creierul inregistreaza inaltimea dupa primele doua trepte urcate. In general se utilizeaza sapele autonivelante, dar acestea vin la pachet cu un grad ridicat al umiditatii. O tehnica ce elimina acest incovenient este montarea acestor trepte lemn masiv pe grinzi.

Montajul treptelor pe grinzi - tehnica recomandata de echipa Dip Panels

Ceea ce recomanda aceasta tehnica este ventilarea permanenta. Prin aceasta metoda, umiditatea betonului devine irelevanta. La acest procedeu se adauga aplicarea OSB-ului peste grinzi. Acesta are rolul de a spori protectia.

Aceasta tehnica de montaj este recomandata deoarece timpul pentru finalizarea lucrarilor este redus semnificativ. Acest lucru este dictat de eliminarea procesului de uscare si sigilare a betonului.

Avantajele fixarii treptelor pe grinzi

*reduce riscul deformarii treptelor cauzat de transferul de umiditate

*ventilare permanenta

*sunt permise retusarile de inaltime a treptelor

*permite un montaj imediat

Produsele de pe Dip Panels sunt calitative si reflecta pasiunea pentru natura si creativitate. Lemnul masiv este un material ce trece testul timpului, iar in materie de design ofera acel aer elegant si de bun gust in fiecare locuinta.

Cei interesati de trepte lemn masiv gasesc produse si recomandari ce vizeaza montajul pe DipPanels.ro, alaturi de alte detalii conturate in raspunsurile specialistilor la intrebarile frecvente si nu numai.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului