Constructia casei

#trape de fum #protejare casa incendiu #incendiu

Trape de fum – Protejeaza-ti viata in caz de incendiu

Siguranta angajatilor la locul de munca este reglementata prin lege. Orice operator economic care isi desfasoara activitatea profesionala intr-un sediu si are angajati trebuie sa respecte normele generale de prevenire si stingere a incendiilor. Pentru extra-protectie in caz de incendiu, utilizarea acestor trape de fum confera o ventilatie optima in orice tip de incapere.

Principalele reguli de comportare in caz de incendiu

  • Orice persoana care observa un incendiu are obligatia de a suna la 112 si sa ia masuri, in functie de posibilitatile sale, pentru a stinge sau a limita focul;
  • Masurile de prim-ajutor sunt importante in caz de incendiu pentru ca pot salva viata unei persoane. Daca trebuie sa treceti printr-o incapere cuprinsa de flacari, este indicat sa puneti pe cap o patura umeda si sa deschideti cu grija usile pentru orice sursa de aer va provoca cresterea flacarilor cu repeziciune.
  • In cazul in care patura umeda nu va ajuta si v-au luat foc hainele este indicat sa nu va panicati, sa nu fugiti si sa va rostogoliti pe pamant. Daca observati oameni a caror haine au fost cuprinde de flacari, incercati sa il opriti cu o patura sau un palton;
  • Incendiile se sting cu apa, nisip, pamant etc. in cazul in care nu aveti la indemana un stingator;
  • Daca spatiul incendiat dispune de ferestre, le puteti utiliza pentru a scapa de flacari insa va trebui sa fiti atenti la diferenta de inaltime dintre sol si locul unde va aflati.

Trape de fum - cum te pot salva in caz de incediu?

Specialistii recomanda ca intotdeauna cladirile sa dispuna de cel putin o iesire alternativa deoarece cea principala sa fie blocata sau inchisa in timpul incendiului.

Trapele de fum sunt sisteme de evacuare a fumului care asigura o ventilatie optima in cazul unui incendiu in orice tip de incapere.

Instalare, functionare, rol

Aceste sisteme se monteaza de regula intr-un perete al acoperisului, la mansarda. Specialistii in domeniu recomanda ca aceste sisteme de protectie sa fie instalate pe toate cladirile mari sau cu spatii deschise pentru a reduce la minimum eventualele pagube materiale si pierderi de vieti omenesti.

Gazele fierbinti care se degajeaza in timpul incendiilor alcatuiesc o coloana de fum care, prin intermediul trapelor, se risipeste in mod natural, firesc, lasand aerul curat sa patrunda in spatiul respectiv. Un sistem de alarma actioneaza trapele iar acestea se deschid automat. Pot fi deschise si manual.

Rolul acestora este de a evita intoxicarea persoanelor din incapere in cazul unui incendiu prin eliminarea fumului.

Tipuri de trape

Pe piata exista mai multe tipuri de astfel de sisteme de protectie impotriva incendiilor.

  • Trape de fum cu control manual – Se deschid manual cu ajutorul unui surub si a unei manivele. Aceasta trapa care se deschide automai se foloseste doar in scop de ventilatie;
  • Trape de fum si control pneumatic – Pistonul pneumatic este actionat cu gaz. Se actioneaza automat cu ajutorul unui termofuzibil, o microbutelie cu CO2 si o fiola de lichid termosensibila la temperaturi stadarde de 63OC sau 93OC;
  • Trape de fum electrice– Se activeaza automat cand senzorul de fum sau temperatura conectate la unitatea centrala de alarma se declanseaza.

In functie de tipul de deschidere acestea pot avea deschidere la 30 de grade, la 90 de grade sau deschidere cu cilindru de CO2 sau deschidere cu cartuse.

Acestea se pot integra usor in design-ul unei cladiri, avand forme si marimi diferite. Exista trape cu suprafata transparenta, care asigura luminozitate sporita, trape cu forma curbata, ce ofera un aspect elegant, precum si trape in forma de trapez.

Echipa Ignifugare.eu va sta la dispozitie cu orice detaliu privind solutiile de protectie.

Date de contact

Website: ignifugare.eu

Telefon: 0722 672 774

Email: office@ignifugare.eu

Adresa: Str. Concordiei, nr.5, sector 4, cod postal 040193, Bucuresti

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului