Constructia casei

#incalzire #gaze #instalatii biogaz #biogaz instalatii #biogaz

Tot ce trebuie sa stii despre instalatiile cu biogaz

Desi putini sunt familiarizati cu acest termen, biogazul este o varianta moderna, eficienta si mai putin costitoare a combustibilului clasic, care este gazul. Calitatile sale deosebite i-au asigurat o popularitate din ce in ce mai mare pe piata romaneasca, astfel incat instalatiile de au devenit o alternativa demna de luat in seama pentru consumatori din toate zonele tarii.

 

Ce este biogazul?


Este un produs gazos obtinut din rezultatul fermentarii, in lipsa aerului, a materiilor organice din diferite proveniente si functioneaza cu ajutorul unei instalatii de biogaz .

Metanul si dioxidul de carbon sunt compusii principali care ii dau biogazului eficienta in incalzire. In concluzie, acest amestec de gaze are o valoare energetica destul de mare, data de continutul de .

Bacteriile metanogene sunt cele care participa activ la procesul de obtinere al biogazului. Acestea se inmultesc si se dezvolta intr-un anumit mediu, formand, la final, biogazul, cu care functioneaza instalatia de biogaz.

Materialele organice din care se obtine biogazul sunt: dejectiile animale, fecalele umane, deseuri vegetale ( buruieni , paie, iarba uscata, alge, seminte de toate tipurile, rumegus etc), deseuri industriale si apa reziduala.

Avantajul principal al instalatiei cu biogaz este ca functioneaza cu ajutorul materiei organice care este regenerabila si inepuizabila si recicleaza deseurile.
 

Cum functioneaza instalatiile de biogaz


Instalatiile de biogaz trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa asigure energia termica suficienta pentru utizator, sa prelucreze integral materia prima si sa fie ecologica, adica sa nu polueze cu nimic mediul inconjurator.

Instalatiile de biogaz pot fi industriale sau particulare. In domeniul utilizatorilor particulari , clientii ideali pentru instalatiile de biogaz sunt cei care au o afacere de tip ferma (producator de lactate sau ), deci detine o sursa constanta si bogata de materie prima pentru instalatia de biogaz.

Pretul unei instalatii de biogaz este de ordinul miilor de euro. Exista cazuri in care statul subventioneaza o astfel de investitie pentru o instalatie de biogaz, insa trebuie indeplinita lista cerintelor impuse de lege.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului