Constructia casei

# izolatie fonica #izolatie casa # izolatie termica #izolatie

Stiai ca prin izolatia termica se face si izolare fonica?

De cele mai multe ori discutiile despre izolatia casei se refera la izolatia termica, insa si izolatia fonica este foarte importanta, mai precis pentru odihna de peste noapte, refacerea din weekend si linistea lucrului de acasa. Un anumit tip de izolatie din spuma poliuretanica reuseste sa izoleze atat termic, cat si fonic – si hidro in aceeasi masura.

Izolare fonica, dar si termica, prin spuma poliuretanica

Din ce in ce mai multa lume apeleaza la firme specializate care sa le aplice izolatie spuma poliuretanica datorita avantajelor sale legate de transferul de caldura, care la spuma izolatoare este in general foarte mic, devenind un material de izolatie foarte bun. Este mai putin cunoscut fata de altele, dar de o vreme incoace atat jurnalistii publicatiilor de profil, cat si meseriasii in constructii prezinta spuma poliuretanica.

Dezavantajele mentionate de categoriile profesionale de mai sus se leaga mai degraba de urmarile viciilor de procedura la aplicare a acestui material decat de material in sine. Iar costul, intr-adevar, este unul putin peste media pietei de izolatii, insa beneficiile de cost ulterioare sunt superioare – in traducere libera, facturile la energie vor scadea substantial, pentru ca se va consuma mai putin pentru atingerea confortului termic si, vom vedea, si a confortului fonic sau a celui legat de umiditate.

Se poate doar cu un tip de izolatie de spuma poliuretanica

Dar spuma poliuretanica nu poate fi privita superficial, fiindca are o particularitate, un mestesug: fabricata fiind din doi compusi chimici speciali, prin schimbarea proportiilor de amestec poate fi preparata in doua variante: in varianta cu celula deschisa sau in cea cu celula inchisa.

Celula deschisa a spumei poliuretanice

este forma expandata de densitate medie si permeabila in care spuma poliuretanica se poate obtine. De aceea, varianta este potrivita pentru izolarea plafonului si podului, locuri care trebuie sa opreasca caldura sa iasa (sau sa intre, pe timp de vara) dar care trebuie sa permita umezelii sa iasa, sa traverseze suprafetele. Iar izolarea fonica nu este necesara aici, ci doar in cazul peretilor, care vor fi izolati cu varianta cealalta de spuma.

Celula inchisa a spumei poliuretanice, ei bine, se numeste asa fiindca structura moleculara ermetica nu permite prea mult nici transferul de caldura, dar nici transferul umezelii si a sunetului. De fapt, pentru ca este de cinci ori mai densa decat cea cu celula deschisa sau decat celelalte materiale folosite in izolatii, nu permite aproape deloc aceste lucruri, devenind astfel un material-minune in izolatii.

Costa mai mult pe moment, dar face economie pe viata

Asa ca unul dintre cele doua forme de izolatie cu spuma poliuretanica face si izolare fonica, fara sa mai se impuna aplicarea suplimentara a unui izolator fonic. Si dureaza optzeci de ani, cat o viata de om. Iar cine se gandeste la cost nu trebuie sa se teama ori sa faca presupuneri gresite – costul de izolatie spuma poliuretanica este destul de accesibil, contrar parerilor neavizate.

Cel putin, asa stau lucrurile la Isoterm – firma de izolatii care prezinta si se bazeaza pe evolutia in izolatii, adica pe spuma poliuretanica folosita de decenii in alte state si, iata, de un deceniu, doua, si la noi in Romania.

Sursa foto: isoterm.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului