Constructia casei

#teren ingust #ridicare casa #spatiu gradina #constructie casa

Ridicarea casei pe un teren ingust - incadrare, design, spatiu pentru gradina

Daca ai pus ochii pe un teren din afara orasului, extrem de tentant ca pret si pozitionare, insa suficient de ingust incat sa ai dubii in privinta cumpararii lui, noi suntem aici pentru a-ti spune ca avem solutia perfecta pentru amenajarea unei case, chiar si pe o fasie subtire de pamant.

 

Creativitatea nu tine cont de suprafata pe care o ai la dispozitie, de aceea, poti vorbi despre proiecte de case mici cu 1design.ro, partenerul tau de increrere in arhitectura si design interior. Asadar, haide sa vedem cum poate fi abordata o suprafata ingusta de teren, astfel incat sa fie transformata intr-o arie locuibila, exact asa cum iti doresti.

Incadrarea casei pe fasia de teren disponibila

In cazul in care fasia de teren pe care vrei sa construiesti este una extrem de ingusta, de cele mai multe ori, cea mai buna solutie presupune incadrarea noului imobil intre calcanele imobilelor vecine. Ce inseamna calcan? Ei bine, este peretele lateral al unui imobil, fara usi sau ferestre, ce permite o alipire fara probleme a unii constructii de aceasta fata a casei.

Gasirea unor solutii ingeioase pentru cladiri ridicate pe loturi din ce in ce mai mici reprezinta o adevarata provocare pentru arhitectii din intreaga lume, de aceea, putem discuta despre proiectele de case mici pe suprafete inguste ca despre un adevarat trend in arhitectura.

Spatiu in plus prin valorificarea pe verticala

Incadrarea intre calcanii imobilelor vecine poate fi chiar o solutie impusa in Certificatul de Urbanism, document ce specifica la fel de clar limita maxima admisa pentru inaltimea unei case. Insa valorificarea spatiului pe verticala, in limitele impuse de normele urbanistice, reprezina o solutie de bun simt pentru toate proiectele de case mici, ridicate pe fasii inguste de teren.

Trebuie facuta o distinctie clara intre gasirea unor solutii eficiente pentru valorificarea spatiilor inguste cu ridicarea haotica a unor proiecte discutabile, pe baza aprobarile date pe banda rulanta de autotitatile competente, fapt ce a dus la transformarea multor zone rezidentiale in adevarate musuroaie urbane.

Problema gradinii intr-un astfel de spatiu

Mai este loc si de gradina, atunci cand deja te confrunti din start cu o problema de spatiu? Ei bine, solutii exista intotdeauna, indiferent de spatiul disponibil. Specialistii recomanda fragmentarea gradinii in mini-zone, fiecare cu utilitatea acesteia si dispuse pe planuri verticale diferite.

Legatura intre acestea se poate face cu usurinta prin integrarea treptelor ca mijloc principal de legatura intre aceste terase supraetajae, ce pot oferi un farmec aparte spatiului din curtea casei tale. Asa ca intra chiar acum pe 1design.ro si ia legatura cu specialisti in arhitectura si design interior, pregatiti sa vina oricand cu solutii potrivite pentru spatiul mic al curtii tale!

Proiect de casa mica prin One Design

Notiunea de “casa mica” poate fi una extrem de vaga, asta pana cand intalnesti echipa potrivita de arhitecti. Acestia iti pot oferi solutia unui proiect extrem de bine pus la punct, in functie de nevoile tale. Cu cei de la One Design, vei vedea ca un proiect de casa mica prespune valorificarea unei suprafete in functie de nevoile tale, astfel incat sa te bucuri de cel mai ridicat confort, chiar daca dispui de foarte putini metri patrati.

Asta pentru ca o casa nu trebuie sa fie nici mica, nici mare, ci suficient de incapatoare pentru absolut toate planurile celor care locuiesc intre peretii sai. Asadar, cu 1design.ro, proiectele de case mici capata amploare inca de la prima intalnire cu echipa de arhitecti, pentru ca niciun spatiu nu este prea ingust pentru o casa de vis, facuta intocmai dupa nevoile si ideile tale.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului