Constructia casei

#vata incombustibila #termosistem #redart #termoizolatie #rockwool

REDArt, termosistemul rezistent la foc, acum si in Romania

Zilnic, pompierii din intreaga tara sunt solicitati sa stinga, in medie, 15 incendii iscate in locuinte. Pentru majoritatea cladirilor, impactul este devastator, iar de vina sunt materialele inflamabile din care sunt construite sau cu care sunt izolate. REDArt este insa un termosistem care functioneaza ca o bariera impotriva flacarilor.

Grupul ROCKWOOL, unul dintre liderii mondiali in materie de izolatii termice pentru cladiri, a creat REDArt, o tehnologie de termoizolare mult superioara celor existente in prezent pe piata, care este realizata din placi rigide de vata bazaltica hidrobizate in masa.  

Dincolo de faptul ca ridica mult confortul intr-o locuinta care vara va fi racoroasa, si iarna va pastra caldura in interior nepermitand frigului de afara sa raceasca peretii, REDArt mai are o proprietate care nu trebuie nicidecum ignorata. Vorbim despre o izolatie incombustibila. Ce inseamna acest lucru? Placile de vata sunt tratate astfel incat sa functioneze ca o bariera impotriva focului, impiedicand raspandirea acestuia. Practic, materialul din care este realizata termoizolatia nu arde si nu se deterioreaza sub actiunea focului, minimizand efectele unui incendiu si prelungind astfel timpul de salvare a celor prezenti in locuinta cuprinsa de flacari. Trebuie retinut faptul ca structura fibroasa a placilor din vata bazaltica nu se topeste sub 1.000°C.

Izolatiile incombustibile ROCKWOOL sunt clasificate ca apartinand Euroclasei A1, pe baza testelor de reactie la foc conform EN 13501. Calificativul primit confirma faptul ca produsul nu cauzeaza flacari sustinute in testul de incombustibilitate. In produsele din clasa A1 care contin componente organice, energia eliberata va fi foarte limitata. Evaluarea aceasta ii determina pe arhitecti sa prefere produsele de izolatie ROCKWOOL.

Pentru a spori siguranta intr-o locuinta e necesara utilizarea suplimentara a detectoarelor de fum, a alermelor de incendiu si a sistemelor de stingere a incendiului cu sprinklere.

O alta calitate esentiala a produselor de termoizolatie ROCKWOOL este ca nu isi modifica proprietatile in timp, datorita aerului din componenta si a faptului ca nu contin alte gaze chimice, precum agenti de expandare care se difuzeaza in produs.

Este, de asemenea, bine de stiut ca izolatia ROCKWOOL este fabricata din roca, oferindu-i atat rezistenta, cat si durabilitate.

Grupul ROCKWOOL, fondat in 1937, se numara printre liderii mondiali in ceea ce priveste industria izolatiilor, cu produse si solutii pentru toate domeniile majore de aplicatii, atat pentru cladirile rezidentiale, cat si pentru cele industriale.

Grupul ROCKWOOL, care livreaza produse in peste 40 de tari din America de Nord, India, Asia de Est si in Rusia, are propriul departament de cercetare, dezvoltare si protectie a mediului, pentru a garanta asupra produselor comercializate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului