Constructia casei

#panouri radiante #energie termica #electricheat.ro #incalzire locuinta #sistem de incalzire #incalzire ieftina

(P) Panourile radiante, o investitie profitabila

Intr-o lume in care preturile la utilitati se afla intr-o continua crestere, panourile radiante par sa fie cea mai profitabila optiune pentru viitor. Cum pretul gazelor se va majora in urmatorii ani, investitia in panouri radiante pentru casa se va traduce in sume mai mici la plata facturilor. De ce sunt mai profitabile panourile radiante, afla in cele ce urmeaza!

Conform Agentiei Europene pentru Statistica (Eurostat), pretul gazului natural in Romania este de 4 ori mai scazut decat in tarile UE, aflandu-se intr-un trend ascendent. Spre deosebire de acesta, suma achitata de romani pentru curentul electric este similara celei pe care o au de platit locuitorii celorlalte tari europene, suma care nu va suferi modificari notabile in urmatorii ani.

In urmatorii 5 ani, pretul gazelor naturale urmeaza sa fie liberalizat, astfel ca suma achitata in tarile UE pentru gazele furnizate va fi similara in toate statele. Aceste informatii, corelate cu tendinta de crestere mai lenta a pretului pentru energia electrica, duce la concluzia ca investitia in aparate care se folosesc de curent electric pentru a functiona este mai profitabila pe termen lung.
 

De ce panouri radiante?


Panourile radiante pot fi ideale pentru incalzirea locuintei din varii motive. Printre altele, panourile radiante tranforma aproximativ 99% din energia electrica in energie termica , totul raportat la un consum cu mai bine de 50% mai mic, comparativ cu cel al unui calorifer sau radiator electric.

De asemenea, costurile de achizitie a unor panouri radiante sunt mai scazute decat cele ale unei centrale termice , la care se adauga absenta proiectelor si a avizelor speciale, plus costuri zero de mentenanta. In tot acest timp, panourile radiante pot fi instalate atat in locuinte noi, cat si in case vechi .

Nu in ultimul rand, achizitionarea unor panouri radiante reprezinta o investitie de viitor si prin prisma faptului ca acestea au o rezistenta de pana la 30 de ani, nu produc gaze toxice, nu consuma oxigen si protejeaza sanatatea posesorilor. Un exemplu in acest sens se refera la reducerea riscului de formare a igrasiei, substanta periculoasa pentru sanatate.

Daca esti interesat sa achizitionezi panouri radiante, poti plasa o comanda pe electricheat.ro, unde gasesti panouri radiante cu infrarosu, marca Ecosun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului