Constructia casei

#panouri solare fotovoltaice #panouri solare #panouri fotovoltaice

Panourile fotovoltaice – tot ce trebuie sa stii despre ele

Energia solara joaca un rol din ce in ce mai important in acoperirea nevoilor energetice globale, dar, ca orice alta sursa de energie regenerabila, aceasta are nevoie de o investitie pentru captarea ei.

Pentru a converti energia gratuita de la soare in energie electrica, avem nevoie de un sistem solar fotovoltaic care are in componenta sa mai multe celule solare ce absorb o parte din particulele luminoase. Un sistem solar fotovoltaic te ajuta sa economisesti bani si sa reduci dependenta de furnizori de energie.

Sistemele solare care folosesc panouri fotovoltaice sunt impartite in doua categorii: sisteme racordate la reteaua electrica nationala si sisteme autonome care nu sunt conectate la retea.

Un sistem solar fotovoltaic autonom este compus din panou fotovoltaic, invertor, controler solar si acumulatori. Panourile solare fotovoltaice sunt silentioase, extrem de prietenoase cu mediul, intrucat contribuie la scaderea emisiilor de dioxid de carbon din atmosfera si, in plus, necesita extrem de putina ingrijire. Invertorul transforma curentul continuu generat de panouri in curent alternativ.

Energia generata de panou este inmagazinata intr-un acumulator al carui incarcare, dar si descarcare, sunt protejate de controler. In componenta unui sistem solar fotovoltaic conectat la reteaua de curent intra panoul fotovoltaic si invertorul care transforma curentul de la panou in curent alternativ care este alimentat apoi in retea.

O suprafata fotovoltaica de 8,5 m² este suficienta pentru a acoperi consumul mediu de energie electrica al unei persoane. Prin instalarea unui sistem fotovoltaic Vitovolt de la Viessmann orice persoana poate deveni propriul sau producator independent de energie electrica din energie regenerabila.

Modulele Vitovolt 200 sunt module de inalta performanta la un pret atractiv, disponibile atat in varianta cu celule din siliciu monocristaline cat si in varianta cu celule policristaline. Celulele solare monocristaline sunt deosebit de eficiente si sunt recomandate pentru suprafete mici de acoperis, care sunt orientate spre sud. Modulele cu celule policristaline au o eficienta ceva mai redusa si sunt potrivite in principal pentru suprafetele de acoperis mai mari.

Modulele fotovoltaice sunt potrivite pentru utilizarea in case uni- si multifamiliale, precum si pe acoperisurile cladirilor industriale si comerciale. Sunt deosebit de usor de instalat datorita greutatii lor reduse, cablurile electrice sunt simplu de conectat (plug-in), iar invertorul si sistemele de montaj ale sistemului fotovoltaic sunt perfect compatibile.

Asocierea modulelor fotovoltaice cu sistemele de acumulare de energie electrica Viessmann, pentru stocarea curentului produs in regie proprie, creste eficienta instalatiei solare fotovoltaice si face conversia energiei solare libera si mai atractiva din punct de vedere financiar, putand aduce chiar independenta fata de reteaua publica.

Nu intotdeauna energia produsa in regie proprie este consumata la fel. Cand nu este consum de curent in gospodarie, sistemul incarca energia electrica produsa in bateriile acumulatorului si cand este necesar, aceasta energie este folosita pentru operarea consumatorilor electrici.

In gama Viessmann exista sisteme compacte de stocare a energiei pentru montaj mural precum si sisteme modulare. Ele pot fi adaptate cu usurinta la capacitatea de stocare ceruta si extinse la nevoie.

Pentru a creste semnificativ bilantul energetic, energia electrica generata in regie proprie trebuie utilizata atat pentru alimentarea consumatorilor electrici, cat si pentru pentru instalatia de incalzire.

Cel mai eficient sistem de incalzire cu energie electrica este pompa de caldura. In cazul acesteia, cu fiecare kilowatt-ora de energie electrica consumata pot fi generati pana la 4 kilowati-ora de energie termica.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare