Constructia casei

#obstacole casa # mijlocul naturii #natura #amenajarea casa

Iti doresti o casa in mijlocul naturii? 4 obstacole de care trebuie sa treci

Casele in natura sunt un vis din ce in predominant al romanilor, o dorinta de a se rupe de zgomotul orasului, dar si de poluare deopotriva. Dincolo de vis, parcursul construirii poate fi destul de dificil, deoarece provocarile pot aparea la tot pasul, iar acestea trebuie depasite cumva. Cum poti trece peste toate problemele intampinate cand iti construiesti casa? Iata cateva idei.

Lipsa racordarii la apa

Apa este o resursa de care avem nevoie pentru o multitudine de activitati. Igiena, curatarea casei si a gradinii, dar si simpla apa de care ai nevoie pentru consum s-ar putea sa nu existe atat de usor atunci cand construiesti o casa, fata de cum exista de fapt la oras, la bloc. Pentru a aduce apa mai aproape de tine ca si consumator final, un hidrofor este cea mai potrivita solutie. Hidroforul este un dispozitiv care va putea extrage si pompa apa spre locuinta ta, alimentand fiecare consumator sau robinet. Vei vedea ca pe Mathaus.ro gasesti hidrofoare profesionale care sa te ajute sa beneficiezi de apa fara a resimti lipsa alimentarii cu apa uzuale, asa cum esti obisnuit. Hidrofoarele sunt o investitie poate usor crescuta la inceput, insa amortizarea lor se face rapid in timp, chiar de la inceputul utilizarii.

Acoperirea nevoii de siguranta

La inceput, o data lucrarile de construire, vei avea ca grija principala siguranta. Siguranta materialelor, siguranta locuintei si a persoanelor dragi, dar si siguranta ta, toate aceste lucruri vor conta foarte mult pentru tine. Poti trece insa cu usurinta peste acest inconvenient prin montarea unor garduri de delimitare. Poti folosi grad din sarma zincata, ca masura incipienta de delimitare, pentru a-ti crea un gard util care sa iti protejeze proprietatea. Gardul din sarma zincata este rezistent si iti ofera si posibilitatea de a vedea in exterior, in timp ce proprietatea ta este complet delimitata si protejata.

Obtinerea autorizatiilor de construire

Autorizatiile sunt parte din procesul de construire, iar adesea ele iti pot pune piedici. Totusi, este vital sa obtii aceste autorizatii si sa te conformezi cerintelor de construire, pentru ca in definitiv casa ta va trebui sa se alinieze standardelor impuse in mod legal. Desi poate parea a fi o corvoada, obtinerea autorizatiilor este necesara si iti va asigura locuinta, in sensul ca aceasta va respecta cerintele impuse de lege.

Realizarea testelor, a analizelor si a calculelor

Fiecare analiza, incepand cu studiul geotehnic aferent solului si terminand cu calculelele de rezistenta ale cladirii sunt importante de-a lungul procesului de construire. Vei avea nevoie de siguranta, iar siguranta poate fi acoperita numai daca sunt respectate si cerintele la acest nivel. Studiul geotehnic, spre exemplu, ofera informatii importante cu privire la tipul terenului pe care construiesti, dar si cu privire la capacitatea acestuia de a rezista tuturor cerintelor tale. Daca terenul nu este potrivit, acest lucru nu inseamna ca nu vei mai putea construi, ci ca va trebui sa ai in vedere cateva recomandari care sa te ajute sa construiesti durabil.

La acelasi nivel, calculul de rezistenta realizat in cadrul proiectului tehnic te va ajuta sa construiesti respectand limitele de rezistenta si capacitate portanta a cladirii, dar si sa amenajezi in concordanta cu acestea. Vei afla ce acoperis poti folosi, ce tip de materiale sau de ce tip de izolatie vei avea nevoie.

Cu siguranta provocari pot aparea la tot pasul atunci cand construiesti, insa este important sa le ai in vedere mai ales pe cele care tin de rezistenta si stabilitate, pentru ca in final acestea vor fi strans legate de durabilitate si de confort.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/EMPLSuvDuhQ

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea