Constructia casei

#incalzire electrica # incalzire pardoseala #sisteme de incalzire # izolatie termica

Incalzirea electrica prin pardoseala

Incalzirea electrica prin pardoseala reprezinta o alternativa potrivita la sistemele clasice de incalzire. Pe de o parte, poate fi folosita atat ca sursa unica de caldura, daca te hotarasti sa renunti la calorifere sau ca sursa suplimentara, pentru casele racoroase cu instalatii termice invechite. Sistemul este potrivit pentru orice tip de incapere. Iata mai multe informatii despre incalzirea elecrica in pardoseala:

 

Elemente componente


Sistemul de incalzire electrica in pardoseala are la baza urmatoarele elemente: cablu incalzitor (folie/plasa incalzitoare); banda de fixare; termostat reglabil cu senzori de temperatura atat in pardoseala cat si in ambient.
Sistemul de incalzire electrica in pardoseala, se alimenteaza la tensiune monofazica cu ajutorul unor circuite obisnuite, similare cu cele de priza.
 

Unde se poate monta


Sistemul de incalzire electrica in pardoseala se poate utiliza atat pentru cladiri noi cat si pentru cele in stadiu de renovare, in acest ultim caz sistemul de incalzire electrica in pardoseala putandu-se monta chiar peste pardoseala veche.

Sistemul pe baza de cablu incalzitor trebuie montat in stratul de sapa al locuintelor. Aceasta operatiune nu presupune inaltarea a pardoselii, sistemul fiind incastrat in sapa obisnuita de 5-6 cm care se toarna peste placa de beton. Sapa acumuleaza caldura si o elibereaza treptat prin pardoseala, mentinand temperatura optima in camera pentru intreaga zi.

Este necesara de asemenea, izolarea temeinica a pardoselii cu polistiren extrudat deoarece in lipsa acesteia, caldura va fi cedata si in alta directie decat cea dorita.
 

Avantaje


Prin asigurarea temperaturii uniforme pe toata suprafata pardoselii se obtine un grad de confort net superior fata de sistemul clasic de incalzire cu radiatoare si totodata o economie in functionare de pana la 20% prin controlul temperaturii de la nivelul pardoselii si a celei de ambient cu ajutorul termostatelor. Prin sistemul de incalzire prin pardoseala se obtin 24-25 grade la baza podelei, 22 grade la nivelul corpului si 20 grade la nivelul tavanului.

Astfel, rezulta de aici un consum de energie mai redus comparativ cu sistemele clasice de incalzire cu radiatoare.
Ai posibilitatea alegerii oricarui tip de finisaj dorit gresie, parchet (din lemn sau laminat), mocheta, linoleum.

Acest sistem este extrem de silentios, mai exact nu produce zgomote, nu necesita costuri de intretinere; si nici spatii speciale pentru depozitare mecanisme, centrale. Sunt incastrate in pardoseala, astfel se castiga spatiul ocupat de clasicele radiatoare.

Un alt avantaj al incalzirii electrice prin pardoseala este acela ca sistemul poate fi activat/dezactivat manual, astfel incat poti alege incaperile pe care doresti sa le incalzesti, precum si temperatura acestora. In plus, temperatura nu creste excesiv la tavan, se reduce consumul inutil de energie.

Daca locuinta ta este bine izolata termic, atunci sistemul va declansa foarte rar. Calculele specialistilor pe o casa noua, izolata normal, au evidentiat un consum mediu orar de 20 – 25 Wh/mp incalzit, in perioada de iarna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea