Constructia casei

#proiecte casa #constructie #constructie casa

Elemente care stau la baza conceperii proiectelor de case optime

Momentul in care se proiecteaza o casa reprezinta de asemenea si momentul cheie cand se decide aspectul final pe care il va avea. In acest sens, sunt necesare a fi mentionate acele aspecte care duc la luarea optima a unei decizii dar, de multe ori in momentul in care vine vorba despre documentatia necesara care sa releve informatiile pe care trebuie sa le cunoasca orice client care doreste sa apeleze la un proiectant sunt ori insuficiente ori sunt incomplete.

Necesitatea conceperii unui proiect de case porneste nu numai in ideea de a planifica din timp toate elementele necesare ci si in ideea de a putea acoperi eventualele lipsuri in bugetul alocat sau, cel mai important, obtinerea avizelor necesare pentru demararea constructiei.

Un proiectant avizat va sti intotdeauna cum sa procedeze dar, a detine informatii inca de la inceputul colaborarii reprezinta un element prin care oricine se poate asigura ca totul se desfasoara in conditii optime.

Din punct de vedere birocratic sunt foarte multe demersuri care trebuie respectate dar cel mai important dintre toate este obtinerea avizelor de constructii.

Proiectele de case si modul lor de obtinere

Exista doua modalitati prin care se poate obtine un proiect de case. In primul rand se pot descarca de pe internet apoi sa fie modificat cu proiectantul din primarie si sa se demareze constructia. Ori, a doua varianta, sa se conceapa un proiect de case de la zero cu ajutorul unui proiectant avizat in functie de dorintele, necesitatile si functionalitatile care se doresc a fi incorporate. In acest al doilea caz, este mult mai simplu de conceput proiectul de case intrucat este mult mai usor sa se incorporeze aceste idei decat sa se modifice un proiect existent.

In prima situatie se poate spune ca este vorba mai mult de o situatie de compromis, total neinspirata.

Cu toate acestea oricare dintre cele doua variante reprezinta o practica destul de raspandita, dar pentru ca acestea sa devina optime si adaptate perfect la conditiile oferite, este necesar sa se respecte anumite elemente.

Elemente care tin de conceperea proiectului de case

Pentru elaborarea unui proiect de case, trebuie sa se cunoasca in prima instanta, informatiile despre zona si terenul pe care urmeaza sa fie construita noua casa. In acest sens se elaboreaza un studiu geologic care in functie de rezultatele obtinute dau informatii precum calitatea solului sau caracteristici cu privire la soliditatea terenului. Pe baza acestor criterii se va stabili modul in care urmeaza sa fie turnata fundatia dar si inaltimea pe care urmeaza sa o aiba constructia finalizata.

Prin intermediul unui proiect se pot stabili toate elementele pe care le va avea constructia pana in momentul in care aceasta va fi ridicata in totalitate si predata la cheie proprietarului. Pe de alta parte mai exista si varianta in care o casa se poate ridica la rosu, adica proiectul sa fie conceput in totalitate dar la final noii constructii sa ii lipseasca finisajele exterioare, instalatiile electrice si racordarea la utilitati.

Un alt element important care tine de conceperea proiectelor de case este acela ca nu se pot demara lucrarile la proiect pana in momentul in care nu s-a vizitat terenul pe care urmeaza sa fie noua constructie si pana nu s-au stabilit in mod concret toate detaliile care il vor ajuta pe proiectant sa realizeze cat mai bine toate detaliile ce tin de acest aspect.

Argumente care stau la baza conceperii unui proiect de case

Intrarea in legalitate a unei constructii rezidentiale este posibila numai dupa conceperea unui proiect de case. Anumite zone trebuie avizate de o comisie de specialisti pentru ca exista anumite cerinte si standarde ce trebuie respectate in momentul construirii caselor rezidentiale.

Toate aceste proiecte reprezinta o investitie pe termen lung si este mai mult decat esential sa se tina cont de recomandarile specialistilor dar si a celor care tin de informarea prealabila din diverse surse. In plus, in momentul in care se concepe un astfel de proiect, pretul acestuia reprezinta doar un procent destul de mic fata de bugetul total al intregii constructii. De multe ori acest pret al proiectului este inclus in pretul constructiei propriu – zise iar in acest fel se asigura garantia unei constructii solide si rezistente.

Conceperea unui proiect reprezinta totodata o modalitate optima de a scuti investitorul de cheltuieli inutile si neprevazute in timpul constructiei casei rezidentiale cat si ulterior.

Pe langa aceste avantaje pe care le ofera conceperea proiectelor mai exista si beneficiul ca acestea ofera solutii tehnice optime, sporesc eficienta casei atat in ceea ce priveste siguranta si rezistenta dar si eficienta termica.

In momentul in care proiectul de case este conceput, deja se cunosc toate detaliile legate de acesta si, din aceasta clipa se cunosc toate elementele care trebuie incorporate cum ar fi necesarul de materiale. Cu alte cuvinte, constructorul nu va putea cere materiale suplimentare si se asigura in acest fel corectitudinea si economii importante gratie cheltuielilor care se pot evita.

Asadar, cel mai important element este acela ca pentru a putea concepe un proiect de casa bun este necesara angajarea unui proiectant profesionist cu experienta in acest domeniu iar in acest fel se vor optimiza costurile si solutiile care sunt implicate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea