Constructia casei

#tigla metalica #constructie casa #acte

Cum stii ca ai ales cel mai bun producator de tigla metalica. Acte de provenienta a materiei prime

Un acoperis din tigla metalica se remarca printr-o rezistenta foarte mare in fata unor conditii meteo dintre cele mai diverse (ploaie, zapada, grindina, temperaturi extreme etc.) si printr-o eleganta deosebita.In plus, durata mare de viata, care uneori poate depasi 60 de ani, transforma acest tip de acoperis intr-o investitie excelenta pe termen lung.

 

Cum primavara este vremea schimbarilor, cel mai probabil ai inceput deja sa planuiesti o renovare sau poate continuarea unui proiect de locuinta noua aflat intr-un stadiu cvasi-final. In acest caz, daca esti in etapa in care analizezi diverse alternative pentru acoperis si te-ai oprit asupra tiglei metalice, este posibil sa te lovesti de o problema pe care o intalnesc majoritatea persoanelor care vor sa achizitioneze acest produs: multitudinea de alternative disponibile pe piata.

Cum poti, asadar, sa te asiguri ca alegi cel mai bun producator de tigla metalica? De multe ori este suficient sa tii cont de cateva criterii esentiale, pe care le prezentam mai jos.

In cazul unui producator de tigla metalica este important sa te asiguri ca iti pune la dispozitie acte de provenienta a materiei prime.

De exemplu, sa presupunem ca ti-ai indreptat atentia catre tigla metalica realizata din otel nordic. Un producator corect si cu o reputatie impecabila pe piata iti va pune la dispozitie intotdeauna acte care atesta faptul ca tigla aleasa este realizata din otel nordic veritabil si, de asemenea, corespunde standardelor de calitate internationale. In plus, in acest caz, materia prima poate fi chiar marcata de producatorul de otel, de obicei pe partea interioara.

Certificate de calitate si conformitate

Un alt criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere vizeaza existenta certificatelor de calitate si conformitate.

Asa cum sugereaza si numele, aceste certificate sunt importante pentru ca iti garanteaza faptul ca achizitionezi un produs rezistent, durabil, realizat conform standardelor aflate in vigoare si bazat pe teste de rezistenta. In general, in cazul producatorilor seriosi, cu traditie pe piata si care au implementate sisteme de management a calitatii, oferirea unor certificate de calitate si conformitate nu este o procedura optionala, ci standard.

Teste facute de-a lungul timpului

Tigla metalica a devenit cel mai popular material pentru acoperisuri dintr-un motiv foarte bun: comparativ cu alte materiale, are o multime de avantaje si se regaseste in diverse culori si grosimi, ceea ce o transforma in alegerea ideala pentru aproape orice casa.

Cu toate acestea, atunci cand iti doresti sa te asiguri ca alegi tigla metalica de calitate este important sa te documentezi si sa afli daca producatorul comercializeaza un produs care a fost testat de-a lungul timpului.

Sa luam din nou exemplul tiglei metalice realizate din otel nordic: otelul nordic a fost testat timp de peste 40 de ani in diverse zone geografice, iar rezultatele acestor teste au fost de fiecare data excelente, asa ca in acest caz ai siguranta implicita ca alegi un produs rezistent si durabil.

Folosirea unor utilaje performante

Calitatea produsului ales va depinde, intr-o mare masura, si de utilajele folosite de producator. Tocmai de aceea este bine sa iti aloci timp pentru a afla ce fel de utilaje foloseste producatorul in realizarea poduselor finite.

In general, producatorii relevanti de pe piata investesc constant in dotarea fabricilor cu utilaje ultraperformante, care asigura imbunatatirea procesului de productie (ex.: documenteaza-te si afla daca exista utilaje de debitare si stantare moderne, prese moderne pentru elementele componente ale unui sistem de acoperis complet etc.). Exista producatori care in anumite situatii iti permit chiar sa le vezi liniile de fabricatie iar comanda ta sa fie produsa in timp real.

Accesorii de calitate necesare instalarii

Accesoriile alese sunt la fel de importante precum sistemul de acoperis in sine pentru ca fiecare dintre acestea are o contributie clara la mentinerea invelitorii in stare perfecta. In acest context, este evident ca accesoriile trebuie sa fie realizate din materiale de calitate, pentru a putea sa-si indeplineasca rolul la parametri optimi.

Sisteme pluviale rezistente si estetice

La fel ca tigla metalica si accesoriile, la modul ideal si sistemul pluvial ar trebui sa fie achizitionat de la acelasi producator. Sistemul pluvial este un element important, iar o alegere gresita poate subrezi pe termen lung insasi structura de rezistenta a casei.

Indiciile ca ai ales cel mai bun producator de la care sa achizitionezi un sistem pluvial sunt urmatoarele: sistemele pluviale comercializate de acesta sunt rezistente, cu imbinari ermetice ale elementelor si, desigur, au un aspect deosebit, care nu destabilizeaza in niciun fel armonia generala a acoperisului sau a constructiei.

Livrari gratuite in toata tara

Un producator de renume se remarca prin capacitatea de a-ti livra toate produsele de care ai nevoie si fara costuri de transport in plus, direct pe santier, oriunde ar fi acesta. Mai mult, nici timpii de asteptare nu vor fi mari, in cel mult cateva zile vei primi fara niciun efort suplimentar tot necesarul dorit de elemente pentru acoperis.

Echipa de montaj profesionista

Un alt indiciu important al faptului ca ai ales cel mai bun producator vizeaza posibilitatea de a accesa si serivicii de montaj, odata cu achizitia tiglei metalice si a accesoriilor. Un montaj corect garanteaza faptul ca acoperisul isi va putea indeplini rolul cu succes iar tu nu vei pierde garantia produselor, asa ca, ori de cate ori este posibil, alege sa apelezi la o echipa de profesionisti.

RoofArt – tigla metalica premium la preturi corecte

Tigla metalica de la RoofArt este recomandarea noastra, in cazul in care anul acesta ai in vedere lucrari care includ repararea sau construirea unui acoperis.

Tigla metalica Umbrella® de la RoofArt este disponibila in doua variante: varianta clasica (cu dimensiuni de 1.180 mm latime x maxim 4.230 mm lungime) si varianta dublu-modulara, cu prinderi ascunse, respectiv, suruburile nu sunt vizibile (cu dimensiuni de 1.180 mm latime x 755 mm lungime). Alegerea, in acest caz, o vei face in functie de necesitatile reale ale proiectului si, desigur, si in functie de exigentele tale.

Testat in conditii de mediu variate, timp de peste 40 de ani, otelul suedez SSAB din care este realizata tigla metalica Umbrella® este garantia durabilitatii si a rezistentei deosebite in fata radiatiilor UV, umiditatii, ploilor puternice, variatii extreme de temperatura, inghet - dezghet etc. In plus, calitatea incontestabila dovedita de otelul nordic, alaturi de stratul de grund (in aceeasi culoare ca vopseaua) reduc posibilitatea ca eventualele zgarieturi care ar putea aparea sa strice aspectul suprafetei acoperisului locuintei tale.

De asemenea, modelele de tigla metalica de la RoofArt sunt ambutisate pentru a permite o imbinare perfecta, iar gratie taierii tridimensionale a panourilor de tabla, liniile de unire devin aproape invizibile de la exterior. Dincolo de acest aspect, etanseitatea unui asemenea acoperis va fi una excelenta, asa ca eventualitatea infiltratiilor de apa dispare din ecuatie. Este vorba, asadar, de un avantaj semnificativ, care se poate dovedi foarte util pe termen lung.

Cu cea mai mare durata de exploatare de peste 60 de ani, cele mai mari garantii din piata: 40 de ani garantie anticoroziune si 30 de ani garantie pentru mentinerea culorii, oferite chiar de producatorul de materie prima, tigla metalica de la RoofArt este recomandarea noastra pentru un acoperis durabil, rezistent si frumos.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare