Constructia casei

#energie solara #panouri solare #energie

Cum sa consumi mai putina energie

Indiferent daca ai deja o casa sau daca te apuci acum de construit una noua poti face o multime de lucruri care sa te ajute sa reduci consumul de energie. Acest lucru ajuta numai la limitarea risipirii resurselor naturale, dar iti va scadea in mod vizibil facturile.

Poate investitiile initiale sunt destul de mari, dar odata facute vei observa ca raportat la cei care folosesc sursele conventionale de energie, tu vei plati mult mai putin. in cel mult 5 ani iti vei recupera investitia si cei avea satisfactia ca ai fost si prietenos cu mediul inconjurator.

Sunt cel multe metode prin care poti avea o casa cu consum redus de energie, dar acestea trei sunt cele mai eficiente si cele mai la indemana.

Izolarea perfecta

De cele mai multe ori consumul mare de energie apare atunci cand casa nu este izolata termic asa cum trebuie. Fie ca vorbim despre pod, daca ai o casa pe pamant, de geamuri sau de usi, izolarea impropie face ca sursele de caldura sa munceasca mai mult pentru a aduce temperatura din casa la nivelul dorit. Daca acum iti construiesti casa, fii foarte atent la acest detaliu. Daca ai deja o casa, verifica bine locurile pe unde intra aer si nu nu ar trebui si cheama un specialist care sa rezolve problema. Vezi aici firme Pitesti sau alte orase de unde iti poti alege mesterul de care ai nevoie.

Panouri solare

Instaleaza panouri solare pentru a beneficia de energie curata. Daca produci mai mult decat ai nevoie, o poti stoca si o poti vinde. Pentru a scadea din valoarea investitiei poti sa apelezi la fondurile nerambursabile sau partial rambursabile puse la dispozitie de autoritati sau de diverse ONG-uri.

Cumpara un termostat pogramabil

Nu te ajuta cu nimic sa ai 25˚C in casa cat timp esti la serviciu sau in vacanta. Un termostat programabil va porni cu ceva timp inainte ca tu sa ajungi acasa astfel incat sa ai temperatura dorita de indata ce intri pe usa. De asemenea, il poti programa sa scada temperatura atunci cand dormi pentru a nu consuma prea multa energie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare