Constructia casei

#amenjare casa # design casa #renovare locuinta #locuinta

Ce trebuie sa stii inainte sa incepi renovarea locuintei

Fiecare isi doreste confort in propria sa locuinta. Bineinteles, „acasa”, vrem sa fie intruchiparea tuturor asteptarilor care le avem – culori, design, pozitionare geografica -  totul trebuie sa fie pliat pe idealurile noastre.

 

In situatiile in care achizitionezi un apartament care a mai fost locuit si care a fost decorat de catre proprietarii anteriori, poti fi pus in ipostaza in care gusturile lor nu se potrivesc cu ale tale. Deci, ori te pliezi dupa placul lor, ori apelezi la procesul de renovare.

Daca alegi totusi sa mergi pe cea de a doua varianta, trebuie sa intocmesti o lista cu factori pe care trebuie sa ii iei neaparat in considerare. In primul rand, trebuie sa vezi care sunt avantajele pe care procesul de renovare ti le aduce.

Motive pentru care sa iti renovezi locuinta

Printre principalele motive se situeaza placerea pe care o ofera gandul conform caruia stii ca stai intr-o locuinta care corespunde perfect asteptarilor si gusturilor tale. Cu alte cuvinte, te simti mult mai confortabil cand vezi ca esti inconjurat doar de elemente care te reprezinta. De asemenea, prin renovarea locuintei sporesti functionalitatea acesteia. Altfel spus, vei evita cheltuielile unei posibile mutari. Tot prin intermediul renovarii valoarea locuintei creste, ceea ce iti va asigura o suma mai mare pe care o vei primi daca iti vei vinde apartamentul, respectiv casa.

Nu in ultimul rand, renovarea este un proces eficient si pentru locuintele care urmeaza a fi inchiriate. Financiar vorbind, un apartament modern are mult mai mai multe sanse sa se ocupe. Indiferent de motivul pentru care vrei sa renovezi locuinta, trebuie sa iei in calcul timpul in care poti finaliza proiectul, bugetul de care dispui si alternative la situatiile problematice care se pot ivi pe parcurs, precum potentialul risc la care te expui si echipamente de protectie de care ai nevoie in timpul procesului de renovare.

Pasii pe care trebuie sa ii parcurgi inainte sa incepi procesul de renovare

Cu toate ca ai o idee despre dimensiunile locuintei, este recomandat sa efectuezi o evaluare a spatiului inainte sa demarezi renovarea. Prin intermediul acestei evaluari poti afla valoarea reala a locuintei, putand astfel sa iti faci un calcul cu privire la bugetul pe care il aloci renovarii. Tot prin aceasta procedura ti se aduce la cunostinta ce reparatii generale sunt neceasare si ce costuri au acestea. In plus, prin aceeasi evaluare afli daca locuinta poate sau nu sa fie recompartimentata.

Consultand planul locuintei iti va fi mult mai usor sa elaborezi planul de renovare. In functie de rezultatele tehnice de expertiza dar si potrivit dorintelor tale, prin planul de renovare vei identifica toate reparatile si lucrarile pe care trebuie sa le faci. Ultimul, dar nu cel din urma avantaj al acestei metode: setezi costurile pe care vrei sa le aloci procesului de renovare.

Echipamentul necesar procesului de renovare

Fie ca alegi ca renovarea sa fie facuta de catre o echipa de specialisti, fie ca vrei sa o faci tu in ritmul tau, fie alegi un sistem mixt intre aceste doua posibilitati, un lucru e sigur: pe parcursul acestui proces sunt necesare instrumente de lucru si un echipament de protectie de calitate inalta.

Deoarece siguranta se afla inainte de toate, oricare ar fi procedeul prin care se desfasoara procesul de renovare, imbracamintea de protectie este cat de poate de necesara. Odata echipat cu imbracamintea, alege-ti o pereche de bocanci de protectie – asigura-te ca te simti confortabil si ca esti flexibil in compleul format de acestea!

Bineinteles, imbracamintea si perechea de bocanci de protectie nu sunt suficiente; mai ai nevoie si de accesorii pentru protectia capului sau chiar pentru protectie respiratorie si auditiva. Asadar, fii sigur ca esti dotat cel putin cu astfel de accesorii!            

Punerea in aplicare a planului de renovare

Cu absolut necesarele echipamente de protectie calitative, care asigura flexibilitatea si cu  planul de renovare facut, consultat si gata de pus in practica, esti mai aproape decat ai fost vreodata in a-ti indeplini idealurile legate de prorpia ta locuinta. Tot ce trebuie sa faci e sa fii increzator in propriile tale puteri, sau in puterile firmei pe care ai angajat-o.

Pe intreg parcursul procesului, la fel de important este si sa ramai ancorat in situatia actuala – nu-ti crea expectante prea inalte, pastreaza-le realiste! Pana la urma, lucrurile se desfasoara dupa bunul tau plac, deci nu ar avea ce sa nu iasa bine!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului