Constructia casei

# ferestre cassa #sticla #geam #ferestre

Ce tip de sticla sa aleg pentru ferestre?

Ferestrele sunt ochii casei, elementele care realizeaza legatura cu mediul exterior dar si cele care lasa lumina sa patrunda in locuinta. De aceea, alegerea celor mai bune ferestre trebuie facuta cu grija, ca sa beneficiezi de siguranta, confort si de un design placut, in fiecare camera.

Pentru achizitionarea unor ferestre de calitate, tine seama de caracteristicile sticlei care este montata pe ele. Iata care sunt principalele tipuri de sticla pentru ferestre pe care sa le ai in vedere, atunci cand alegi varianta optima pentru casa ta:

Sticla Float

Este un tip de sticla naturala, neutra, foarte transparenta. Acest tip de sticla este partea componenta obligatorie intr-un geam termoizolant performant si reprezinta un element de baza pentru orice alt geam cu proprietati avansate, intrucat poate fi imbunatatita prin diverse tratamente specifice.

Se recomanda atunci cand este nevoie de claritate, vizibilitate buna si transmisie puternica a luminii. Aceasta sticla poate fi sablata, curbata sau imprimata, asa ca, o poti utiliza pentru ferestre dar si pentru pereti despartitori sau usi, atat in interior, cat si in exteriorul casei.

Sticla Low-E

Asa cum ii spune si numele, acest tip de sticla se caracterizeaza prin emisivitate redusa, fiind ideala pentru a pastra la interior o temperatura optima, gratie transferului de caldura redus. Se recomanda pentru imbunatatirea coeficientului de transfer termic si este obtinuta prin pulverizarea magnetronica a unui strat de oxizi metalici. Opteaza pentru sticla Low-E ca sa asiguri un regim termic optim in locuinta si  un consum mic de energie pentru incalzirea casei. In acelasi timp, sticla Low-E asigura mai multa lumina naturala la interior, datorita transmisiei luminoase ridicate. Este ideal de folosit in configuratiile de geam cu 3 foi de sticla, cunoscute si drept triplu vitraj.

Sticla Low-E este adecvata atat pentru renovari, cat si pentru locuinte noi. Se pot proiecta ferestre mari, cu 2 si 3 randuri de sticla, care combina eficienta energetica cu transparenta totala si cu o transmisie luminoasa mai buna. Astfel, vei beneficia de o temperatura confortabila in sezonul rece, chiar si in zonele din apropierea ferestrei.

Sticla cu control solar (selectiva)

Sticla cu control solar are doua mari avantaje: izolare termica si protectie impotriva supraincalzirii mediului interior, indiferent de conditiile climatice. Astfel, ofera un aport mare de lumina naturala in raport cu cantitatea de caldura transmisa la interior. Stratul de oxizi metalici aplicat pe sticla contribuie la cresterea nivelului de intimitate din interiorul locuintei.

Alege sticla cu control solar daca vrei sa beneficiezi de protectie solara ridicata pe timpul verii si sa reduci efectul de sera, in interiorul casei. Totodata, iarna, te bucuri de confort termic sporit, iar transmisia luminoasa este superioara fata de celelalte tipuri de sticla. Astfel, faci economii la facturile de utilitati pe toata durata anului. In aceasta categorie regasim si sticla sticla 4 anotimpuri sau 4 seasons (4S), pe langa alte game de sticla selective.

Sticla laminata

Sticla laminata denumita si sticla duplex iti asigura izolatie fonica performanta si cel mai inalt nivel de siguranta (este antiefractie). Se obtine din mai multe foi de sticla lipite cu straturi de rasini transparente. Astfel, daca se intampla ca sticla sa se crape sau sa se sparga, cioburile raman lipite si se reduc semnificativ riscurile de accidentare, lovire sau taiere. Opteaza pentru sticla laminata atunci cand montezi ferestre sau usi cu suprafete vitrate si pentru a reduce pana la aproape de zero transmisia radiatiilor UV. Astfel, scade semnificativ riscul de decolorare, imbatranire sau degradare a mobilierului si elementelor decorative din locuinta.

Sticla ornament

Alege sticla ornament in zonele unde vrei sa micsorezi vizibilitatea pentru un plus de intimitate, fara sa reduci luminozitatea din camera: la geamurile din baie, cabinele de dus din sticla sau la peretii despartitori amplasati in interiorul casei. Aceasta sticla are imprimat un model in relief pe una dintre fete, motiv pentru care este translucida. Poti opta pentru diverse motive decorative, in functie de locul unde vrei sa amplasezi geamurile cu sticla ornament.

Selecteaza modelele preferate dintre aceste tipuri de sticla pentru ferestre si combina-le asa cum iti place, pentru a obtine un ambient potrivit pentru caminul confortabil si stilat pe care ti-l doresti.              

Sursa foto: https://www.freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare