Constructia casei

#blocuri bca #Celco #bca

BCA, un material eficient energetic

Casa perfecta este cea care iti ofera confort pe tot timpul anului. Cu alte cuvinte, vara resimti racoare, iar pe timp de iarna, o temperatura optima. De aceea, casele eficiente energetic au ajuns in ultima perioada un trend in materie de constructii. Si cel mai modern material in acest sens il reprezinta blocurile de BCA.

Ce inseamna o casa „eficiente energetic”? Este vorba, pe de o parte, despre o buna izolatie, cu pereti care respira, dar care nu permit, pe timp de vara, patrunderea in interior a aerului cald, iar pe timp de iarna nu lasa caldura din interior sa iasa . Mai mult decat atat, eficienta energetica se refera si la rentabilitatea unei astfel de locuinte pe tot parcursul vietii sale. Si aici ne referim la costurile de racire si de incalzire, care sunt minime. Cu alte cuvinte, acest lucru inseamna un confort ridicat si facturi mai mici la energie.

In acest scop, Celco a creat blocurile de BCA care asigura termoizolatia necesara pentru ca imobilele construite din acest material sa fie extrem de economice si de confortabile. Structura poroasa uniforma a BCA-ului Celco asigura o termoizolare superioara oricarei zidarii, cu pana la 50% mai mare decat a altor materiale. Totul datorita capacitatii sale de reducere a variatiilor de temperatura dintre mediul exterior si cel interior, reusindu-se astfel mentinerea in incapere a unei temperaturi constante in orice anotimp.

Avand coeficient de conductivitate termica mic, pierderea de caldura din interiorul cladirilor executate din BCA catre exterior este redusa. Spre exemplu, in cazul Celco Superblock de 300/400 mm eficienta energetica este A++.

Cand vorbim despre eficienta energetica vorbim si despre consumul de combustibil pentru incalzirea incaperilor unei case din BCA. In acest sens au fost create placile termoizolante Celco Megaterm si blocurile de zidarie Celco Megaterm Plus, marci romanesti de BCA destinate constructiilor cu un confort terminc crescut. In cazul acestora, coeficientul de transfer termic este foarte redus.

Placile Celco Megaterm pentru izolarea podelelor si a stalpilor de rezistenta, elimina puntile termice si permit si o buna aerisire a interioarelor.

Celco Megaterm Plus este un material de zidarie cu o densitate de doar 0,09 ± 0,01 W/m°K destinat constructiilor in cadre, cu un confort termic sporit.

Folosind zidaria de BCA cu o grosime minima de 35 cm nu mai este nevoie de aplicare a unui sistem termoizolator suplimentar, in acelasi timp respectandu-se cerintele de izolare impuse de Uniunea Europeana.

In plus, cu blocurile BCA de la Celco nu mai sunt necesari alti aditivi care sa garanteze constructiei ermetismul.

BCA Celco este fabricat dupa o reteta unica prin care se obtine un coeficient de conductivitate terminca mai mic decat al oricarui alt BCA din Romania.

Celco are peste 40 de ani de experienta, fiind un etalon al calitatii in domeniul productiei de BCA.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea