Constructia casei

#centrala pe lemne #centrala lemne #centrala

Avantajele centralei pe lemne

Centrala pe lemne reprezinta prima alegere pentru incalzirea locuintei si asigurarea apei calde menajere atunci cand vorbim de zone in care nu exista acces la gaze. Este o buna alternativa, ecologica si moderna a sobei cu lemne, centrala pe lemne fiind capabila sa foloseasca mult mai eficient combustibilul solid.

 

Centralele pe lemne sau cazane, cum sunt denumite in mod uzual, pot fi atmosferice, adica cu ardere clasica sau cu gazeificare.

Cele mai practice si mai economice sunt cazanele cu gazeificare pentru ca aceasta tehnologie permite arderea aproape completa a lemnului, ceea ce inseamna o reducere semnificativa a cheltuielilor si o cantitate foarte mica de cenusa rezultata din procesul de ardere.

Cazanele cu gazeificare sunt complet automatizate, dispun de camera de ardere mare, lucru care permite incarcarea unor cantitati mari de lemne.

Un exemplu in acest sens este si noul cazanul pe lemn cu gazeificare Vitoligno 150-S lansat de curand de cei de la Viessmann, compact si care poate fi achizitionat la un pret atractiv. Cazanul asigura incalzire confortabila datorita volumului mare al camerei de incarcare ce permite alimentarea cu bucati de lemne de pana la 56 cm ceea ce inseamna intervale lungi intre alimentari.

El este dotat cu un sistem de absorbtie a gazelor arse ce previne evacuarea acestora in incapere in timpul realimentarii cu lemne. Initierea arderii se poate face in doar cateva minute, aprinderea este accelerata, astfel ca lemnul poate fi adus in stare de combustie optima in mai putin de 3 minute.

Cazanul dispune de un sistem de automatizare, Ecotronic 100 foarte simplu si usor de utilizat. Setarile instalatiei pot fi facute foarte comod prin tableta si smartphone cu ajutorul aplicatiei Viessmann App, iar prin intermediul accesoriului Vitoconnect 100 OPTO1 se poate comunica cu cazanul pe lemn direct de pe dispozitivul mobil.

Pentru obtinerea unui randament maxim atunci cand se foloseste un cazan pe lemne este recomandat, ca in instalatie sa se monteze un puffer. Este vorba de un rezervor de acumulare care se monteaza intre centrala si instalatia de incalzire care stocheaza energia termica furnizata de centrala si pe care o cedeaza treptat sistemului de incalzire atunci cand este nevoie.

Cazanele pe lemne sunt sisteme de incalzire ecologice, pentru ca extrag caldura dintr-o sursa de energie regenerabila.

Centrala pe lemne se poate monta independent, dar si in combinatie cu un alt echipament de incalzire. Este important insa ca in momentul achizitiei sa se apeleze la sfatul unui specialist pentru a alege corect marimea cazanului in functie de necesarul termic al locuintei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare