Constructia casei

#avantaje panouri solare #panouri solare

Avantajele panourilor solare

Cine investeste astazi intr-un echipament nou de incalzire, ar trebui sa ia in calcul si instalarea unui sistem solar. Panourile solare aduc beneficii majore atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru bugetul dumneavostra.

Resursele naturale ale planetei nu sunt inepuizabile, asa ca fiecare dintre noi ar trebui sa fim responsabili si sa avem grija de modul in care sunt exploatate si gestionate.

Energia solara este una dintre resursele naturii la care avem acces gratuit; este autonoma, inepuizabila si ecologica, asa ca merita exploatata din plin.

Panourile solare asigura un nivel ridicat de captare a energiei solare, o convertesc in energie termica care este apoi tranferata in sistemul de incalzire. Prin utilizarea panourilor solare se realizeaza o reducere semnificativa a facturilor de gaz si energie electrica, precum si prelungirea duratei de viata a sistemului de incalzire.

Fie ca sunteti in cautarea unui sistem nou de incalzire in condensatie, a unui cazan pe lemne sau a unei pompe de caldura, compania Viessmann, cu peste 30 de ani de experienta in sistemele de incalzire solara, vine cu echipamente proiectate si realizate pentru o buna compatibilitate cu tehnica solara.

Unul dintre cele mai cunoscute si apreciate panouri solare este modelul Viessmann Vitosol 200-T, alcatuit din tuburi colectoare vidate de mare performanta si independent fata de pozitia de montaj. Cu un design elegant si atractiv, panoul solar cu tuburi vidate Vitosol 200-T poate fi instalat cu usurinta atat pe fatade, terase cat si pe acoperisuri fiind utilizat atat in sectorul rezidential cat si cel comercial.

Fiecare tub colector poate fi rotit axial pentru a asigura o orientare optima spre razele soarelui. Este fabricat din materiale de calitate superioara, rezistente la coroziune, asigurand astfel o inalta siguranta in exploatarea si prelungirea duratei de viata a instalatiei.

Prin achizitia unui sistem solar pentru incalzire performant, cum sunt sistemele Viessmann, se realizeaza o economie importanta, avand in vedere faptul ca in lunile mai - august energia captata de colectorii solari asigura practic in intregime energia necesara prepararii apei calde menajere, iar in restul anului aportul de energie solara contribuie substantial la economia de combustibil consumat de centrala termica.

In acest mod, se va realiza o amortizare rapida a instalatiei de incalzire. in urma testelor de fiabilitate s-a estimat ca o instalatie solara Viessmann va functiona la performante tehnice maxime cel putin 20 de ani.

 

Scaderea consumului de combustibil atrage dupa sine scaderea emisiilor poluante de dioxid de carbon rezultate din arderea combustibililor, cauza principala a incalzirii globale, iar acest lucru ar putea sa convinga multe persoane sa opteze pentru instalarea unui sistem solar de incalzire pentru locuinta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea