Constructia casei

#constructie #constructie casa

Amenajarea perimetrului rezidential: 4 sfaturi esentiale de la experti

Construirea ansamblurilor rezidentiale si a locuintelor implica o serie de etape menite sa asigure realizarea fluenta, fara intarzieri a acestora. Primul pas consta in amenajarea perimetrului pe care urmeaza sa construiesti, asa ca iti prezentam aspectele la care ar trebui sa fii atent in aceasta etapa.

 

Utilaje necesare pentru amenajarea perimetrului rezidential

Lucrarile de construire rezidentiala presupun destul de multa munca, iar un aspect foarte important este acela de a folosi utilaje profesionale care sa te ajute in demersul tau. Gama de utilaje de constructii Caterpillar este cu siguranta o alegere foarte buna, deoarece acest brand este producator al unor utilaje care cu siguranta iti vor usura munca.

De la buldozere la miniexcavatoare, gredere sau compactoare, fiecare dintre aceste utilaje iti sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba despre amenajarea unui teren in constructie.

Vei avea nevoie de aceste utilaje de constructii pentru a efectua sapaturile mecanizate la nivelul terenului, in vederea realizarii fundatiilor, vei avea nevoie de acestea pentru curatarea suprafetei de vegetatie sau pur si simplu pentru a acoperi zonele de teren cu pamant, acolo unde este necesara aceasta etapa.

Alege un operator profesionist pentru utilajele de constructii

Daca am mentionat de utilajele de constructii de mari dimensiuni, specifice lucrarilor de santier, atunci este normal sa atragem atentia si asupra personalului care se ocupa de operarea acestora. Specialistii ne sfatuiesc sa alegem un operator profesionist, deoarece acesta cunoaste modul de lucru al utilajelor si este pregatit sa intervina indiferent de situatia intampinata.

Nu vei putea face acelasi lucru cu o persoana care nu cunoaste utilajul si modul de operare al acestuia si cu siguranta nu vei avea timp sa instruiesti o astfel de persoana, pentru ca, desi utilajele sunt automatizate, exista si situatii limita in care operatorul trebuie sa isi foloseasca abilitati logice si multe dintre abilitatile care tin de experienta acumulata de-a lungul timpului.

Imprejmuieste suprafata pe care se construieste

Un sfat foarte pretios este acela de a imprejmui suprafata astfel incat sa delimitezi perfec zonele de lucru. In acest fel te vei proteja de ochii curiosilor si ii vei proteja si pe acestia, prin simplul fapt de a nu le permite accesul. Un santier in constructii nu trebuie sa devina loc de vizitat, nici macar in contextul in care cineva ar achizitiona o locuinta in acest ansamblu rezidential. De vizionare se ocupa dezvoltatorii imobiliari, atunci cand constructia este la rosu sau la gata.

Poti folosi pentru imprejmuire gard din plasa sudata, care va permite amenajarea rapida a spatiului si va constitui o bariera foarte buna in calea persoanelor care ar vrea sa intre. Peste gard poti instala un mesh special pentru acoperire, care permite un grad foarte mic de vizibilitate.

Asigura-te ca ai toate materialele si utilajele in santier

Acest lucru ar trebui sa fie realizat inainte de inceperea efectiva a lucrarilor, iar acest lucru impune si construirea unui spatiu de depozitare in care materialele sa fie protejate. Sfatul este deosebit de important deoarece fara materiale si utilaje in santier in momentul inceperii lucrarilor vei constata ca acestea pot fi intarziate, iar intarzierile vor costa destul de multi bani.

Discuta asadar cu furnizorii de materiale de constructii, dar si cu furnizorii de echipamente si utilaje sa iti trimita la timp aceste produse, astfel incat lucrarea ta sa evolueze treptat si sigur.

Construirea implica multa grija la toate aspectele, incepand cu logistica si terminand cu calcule si analize speciale ale posibilitatilor de realizare a constructiilor. Alege inspirat si amenajeaza-ti santierul in mod corect, astfe incat amenajarea perimetrului rezidential sa nu mai fie o problema.

Sursa foto: BM archive

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea