Constructia casei

#design exterior # design casa #amenajare casa

6 sfaturi de design exterior ca sa ai o casa cu totul altfel

Te-ai intrebat vreodata cum devine exteriorul unei case atragator din punct de vedere vizual? Exista o multime de elemente care creeaza un design menit sa capteze privirea tuturor si sa ii faca pe oameni sa se intrebe cat de interesant este interiorul casei, daca in afara totul este atat de spectaculos.

Conceptul de exterior unic se bazeaza pe proiectarea speciala a unei locuinte si a spatiului din jurul acesteia, pentru a iesi in evidenta prin materiale, culori, echilibrarea formelor si a liniilor.

Amenajarea exterioara defineste caracterul intregii proprietati, iar obtinerea unei armonii care sa ofere o prima impresie deosebita vizitatorilor sau de ce nu, chiar unor potentiali cumparatori, nu este chiar atat de simpla. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand lucrezi la decorarea exterioara a casei.

1. Alege ferestrele potrivite

Daca designul casei tale este unul simplu, ferestrele potrivite ii vor oferi un aer particular. Acestea sunt sufletul casei, insa atunci cand le alegi trebuie sa tii cont de calitate, functionalitate, ventilatia adecvata, intretinere usoara sau rezistanta la factorii de mediu.

Sistemele din aluminiu sunt unele dintre cele mai bune, deoarece ofera protectie, stabilitate si confort. In plus, exista o gama atat de diversificata de modele incat cu siguranta vei gasi foarte repede produsul care sa se potriveasca stilului tau. Nu te grabi insa, evalueaza optiunile si cauta ferestre din aluminiu la preturi avantajoase.

De exemplu, casele moderne arata foarte bine cu ferestre mari, din podea si pana la tavan, in timp ce unei locuinte traditionale i se potrivesc ferestrele dreptunghiulare, plasate simetric. Acest lucru poate insemna costuri mai mari decat cele pentru o fereastra obisnuita, asa ca fii atent la ceea ce alegi.

2. Selecteaza cu atentie materialele

Cu o multitudine de optiuni la dispozitie este foarte dificil sa te decizi ce materiale si texturi sa folosesti pentru aspectul exterior al casei. Iti recomandam sa pornesti de la ideea de a imbina armonios durabilitatea cu estetica. Aluminiul este unul dintre cele mai rezistente materiale. Acesta nu necesita o intretinere speciala si se adapteaza perfect oricarui stil ales.

De cele mai multe ori, designerii sau arhitectii recomanda acest material, deoarece este extrem de versatil, perfect atunci cand iti doresti ceva autentic, nonconformist sau modern minimalist.

Poti opta pentru tamplarie din aluminiu chiar si in situatia in care vrei sa obtii un efect arhitectural, pentru ca un profil din aluminiu are o libertate aproape nelimitata de design.

3. Creeaza o intrare uimitoare

Stralucirea si luminozitatea intrarii reprezinta unul dintre elementele principale ale unui design exterior special. Exista o varietate de lucruri care pot da viata acestei zone – plante sau arbusti decorativi, figurine, statuete, o veranda mare, corpuri inedite de iluminat, covoare.

Un rol important il are si usa de la intrare. Poti alege sa o pictezi in doua culori diferite sau in mai multe nuante ale aceleiasi culori. Cea mai buna varianta ar fi ca aceasta sa aiba o culoare mult mai inchisa decat restul casei sau chiar contrastanta.

4. Planteaza flori de sezon in gradina

Amenajarea curtii inseamna mai mult decat plantarea unui gazon si a catorva copaci in gradina din fata. De cele mai multe ori, florile scot in evidenta orice casa, mai ales atunci cand vrei sa fii diferit fata de cei din jur.

Iti sugeram sa faci cateva cercetari despre sol si plante pentru a-ti proiecta un adevarat plan peisagistic. Astfel, in fiecare sezon vei putea sa vii cu un set uimitor de flori care sa lumineze exteriorul casei tale.

Tine cont de faptul ca plantele au nevoie de timp ca sa creasca si sa infloreasca, astfel ca rabdarea este o necesitate. Pentru a te asigura ca te vei bucura de un peisaj luxuriant, incepe plantarea florilor mai devreme, in functie de fiecare perioada a anului.

5. Alege un mobilier din lemn

Daca iti doresti sa te bucuri din plin de curtea casei tale, amenajeaza cateva piese deosebite din lemn in gradina. Cu toate ca majoritatea oamenilor aleg o zona de interior pentru un astfel de mobilier, de exemplu intr-un foisor sau pe terasa, este minunat plasat in exterior.

In felul acesta, gradina ta va atrage si mai mult atentia. In cazul in care locuinta ta are veranda, poti alege sa amplasezi acolo un scaun deosebit din lemn sau o masuta pentru cafea.

6. Construieste un acoperis corespunzator

Un acoperis durabil si frumoas este absolut necesar pentru orice casa. Rezistenta materialului este foarte importanta, insa trebuie sa te asiguri ca locuinta ta poate sustine incarcatura, mai ales daca este vorba de tigla sau metal.

Culoarea si modelul trebuie sa se adapteze esteticii generale. Nu este indicat sa alegi pentru acoperis o nuanta sau un design care sa iasa in evidenta mai mult decat intregul aspect exterior al casei.

Exteriorul unei locuinte nu este doar un simplu spatiu neutru, martor al tuturor evenimentelor petrecute in jur. Acesta reprezinta un element decorativ care se imbina armonios cu cladirea si transmite in mod simbolic informatii despre stilul si designul intregii proprietati.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare