Constructia casei

#aparitii acoperis #acoperis

5 semne ca acoperisul tau are nevoie de reparatii

Acoperisurile sunt concepute sa reziste zeci de ani, insa, odata cu trecerea timpului, anumite elemente la care sunt expuse le pot cauza deteriorari si le pot scadea considerabil durata de viata prevazuta initial. Pentru e evita inlocuirea integrala a acoperisului, este bine ca problemele sa fie depistate si remediate in timp. Daca se intervine in momentul potrivit, se economisesc sume importante de bani si se evita lucrarile complexe.

Semne care indica necesitatea unei interventii la nivelul acoperisului

Urmatoarele probleme constituie principalele semne care indica faptul ca acoperisul are nevoie de reparatii

1. Tigle deteriorate sau tigle lipsa

Daca tiglele de pe acoperis se onduleaza sau se crapa, inseamna ca trebuie inlocuite. Daca exista placi lipsa, este posibil sa apara scurgeri din acoperis. Tiglele pot fi smulse de pe acoperis in urma unor furtuni puternice. Pentru a repara la timp problema si pentru a impiedica deteriorarea ulterioara a unei portiuni mai mari din acoperis, proprietarul locuintei trebuie sa apeleze la servicii specializate de reparatii acoperisuri Bucuresti. Astfel, va evita riscul de a se rani incercând sa remedieze singur problema.

2. Scurgeri

Daca se observa aparitia unor scurgeri pe peretii din camerele superioare, mansarda sau pod, acesta poate fi un semn ca acoperisul necesita reparatii. Cauzele pot fi o invelitoare de calitate slaba, tiglele deteriorate sau fisuri care permit patrunderea apei in interior. Scurgerile apar de regula in urma unor ploi torentiale sau din cauza formarii unui strat gros de gheata pe acoperis.

3. Pete sau formatiuni de muschi

Acoperisul are nevoie de reparatii sau chiar de inlocuire daca apar decolorari excesive si pete usor de observat. Formatiunile de muschi de pe acoperis sunt un semnal de alarma, care indica faptul ca acoperisul isi pierde treptat rezistenta. De regula, muschii si petele apar din cauza unei hidroizolatii defectuoase, care duce la retinerea excesiva a apei in anumite zone.

4. Vopsea crapata

Vopseaua de pe acoperis se poate scoroji din cauza temperaturilor prea mari. Caldura excesiva din pod generata de o ventilatie defectuoasa este o alta cauza ce duce la deteriorarea vopselei. Se formeaza bule de aer, dupa care vopseaua se cojeste. Acest semn indica nevoia de reparatii, vopseaua crapata afectând considerabil imaginea intregii locuinte.

5. Cresterea facturilor de energie

Daca proprietarul casei observa ca plateste tot mai mult la facturile de energie, trebuie sa identifice motivul cât mai repede. Poate fi vorba de ventilatia slaba a mansardei, care conduce la un consum mai mare in ceea ce priveste sistemul de incalzire sau racire. Acestea lucreaza mai mult pentru a mentine o temperatura optima a locuintei si implicit, consuma mai mult decât de obicei. In aceasta situatie, confortul termic scade, iar facturile cresc.

Acestea sunt motivele principale pentru care un acoperis are nevoie de reparatii. In urma constatarii defectelor de catre specialisti, se stabileste cu exactitate daca acesta poate fi reparat sau daca e nevoie de o inlocuire integrala. Inlocuirea acoperisului reprezinta o investitie costisitoare si tocmai de aceea este bine ca problemele sa fie depistate la timp si sa li se acorde atentie.

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea