Constructia casei

#greseli constructie casa #constructie casa #greseli

5 greseli de evitat atunci cand iti propui sa construiesti o casa

Esti pe cale sa construiesti casa visurilor tale si ai pus pe foaie o lista cu tot ce-ti doresti, insa te-ai gandit pentru un moment la ce NU ai vrea sa se intample? In cazul in care nu ai mai construit vreo casa pana acum, e posibil sa nu ai un raspuns la aceasta intrebare.

Cel mai bine, pentru casa si buzunarul tau, este sa te informezi cu privire la unele dintre riscurile care pot aparea atunci cand construiesti o casa si sa inveti din greselile altora:

1. Planificare gresita a spatiului

Daca nu ti-ai propus sa locuiesti intr-un palat imens, in care sa dispui de loc pentru orice, planificarea riguroasa a spatiului de locuit devine cruciala.

Fa o lista cu toate obiectele mari pe care iti doresti sa le ai in casa inainte de a o proiecta. Ia in considerare dimensiunile acestora si lasa suficient spatiu pe langa ele ca sa te poti misca in voie. De exemplu, daca in living vrei sa ai o masa de biliard, in mod evident trebuie sa iei in calcul destul spatiu in jurul acesteia ca sa poti sa executi loviturile cu tacul.

2. Lumina insuficienta

Daca doresti sa nu traiesti ca intr-o caverna intunecata, atunci cu siguranta va trebui sa ai asigurate destule ferestre si surse de lumina artificiala. Fara indoiala ca lumina naturala va avea prioritate, motiv pentru care sunt multe persoane care aleg ferestre cat mai mari, dar e bine sa te gandesti si la locurile din care se va distribui lumina artificiala pentru a proiecta corect instalatia electrica.

3. Spatiu inutil

Revenind la masa de biliard, ar fi bine sa te gandesti intai la cat de pasionat esti de acest joc si cat de des te-ai vedea lovind bilele cu tacul. Daca este vorba de o data pe saptamana, oare chiar merita sa ocupi acei cativa metri patrati si sa schimbi configuratia sufrageriei?

Sunt persoane care au camere de fitness pline cu tot felul de aparate pe care s-a asezat praful. Cu siguranta sunt alte lucruri prioritare in care sa merite sa investesti.

4. Pozitionarea dormitorului

Ideal ar fi ca dormitorul sa fie cat mai departe de zgomot si de trafic. Asta inseamna ca nu trebuie sa fie cu ferestrele la strada sau sa aiba perete comun cu sufrageria, garajul, sau orice alta camera ce ar putea fi frecventata de ceilalti membri ai familiei. Fara indoiala ca nu vei putea feri complet dormitorul de zgomot, insa nu iti ramane dacat sa alegi “raul cel mai mic” (mai bine zis, cel care produce minimum de decibieli).

5. Parerile celorlalti

Nu lasa pe oricine sa-si impuna parerea cu privire la partea estetica a casei tale. Desigur ca tu si familia ta stiti cel mai bine care va sunt nevoile si preferintele, cand vine vorba de marimea si functiunile incaperilor, alegerea culorilor si alte lucruri de genul. Este bine, insa, sa primesti sugestii de la adevaratii profesionisti si este esential sa tii cont de ceea ce ti se transmite, mai ales in ceea ce priveste partea tehnica si legala a lucrurilor.

Te gandesti sa construiesti o casa si doresti sa colaborezi cu experti? Firma de arhitectura Uberhause.ro (specializata in proiecte case si alte constructii) te poate ajuta la proiectarea si supravegherea procesului de construire a casei tale de vis.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea