Constructia casei

#tamplarie #tamplarie pvc

10 prejudecati despre produsele din tamplarie PVC

In ciuda pasilor mari facuti de PVC in ultimii ani, reputatia pe care produsele din tamplarie PVC o aveau in anii ’80 a fost greu de schimbat. Desi cunoscut in primul rand pentru ferestre si usi din lemn cu esenta tare, evoutiile moderne fac ca acest material sa fie unul popular si de incredere.

Pentru a dezminti conceptiile gresite si uneori prost informate despre PVC, am pregatit o lista de comune prejudecati despre PVC.

1. Arata ieftin

In realitate, ferestrele si usile din PVC pot arata intocmai cum doresc proprietarii. Daca doriti sa va bucurati de costuri scazute de intretinere si in acelasi timp sa pastrati aspectul luxuriant al mobilierului, unitatile din PVC pot fi personalizate in confromitate cu preferintele proprietarilor.

2. Nu este rezistent

Daca ati auzit ca PVC-ul nu este un material puternic, inseamna ca ati fost dezinformat. PVC-ul este proiectat pentru a fi cat mai robust si mai rigid posibil, o conditie esentiala pentru a permite o izolare eficienta a geamurilor triple. Puterea naturala a PVC-ului nu va compromite integritatea structurala a casei dumneavoastra.

3. PVC-ul nu este prietenos cu mediul inconjurator

PVC-ul este de fapt un material foarte ecologic: este complet reciclabil, ceea ce inseamna ca poate fi defalcat si utilizat in alte scopuri atunci cand durata sa de viata naturala se termina. Si asta fara a mai taia alti arbori. Odata montate produsele din tamplarie PVC sunt perfecte pentru izolarea casei, ceea ce inseamna ca aveti nevoie de mai putin consum energetic pentru incalzire.

4. Nu este foarte durabil

Nimic mai fals. Usile, ca si ferestrele din PVC au o durata medie de viata de aproximativ 20 de ani. Desi nu rezista pentru la fel de mult timp ca lemnul sau aluminiul, durata de viata a PVC-ului poate fi dublata, atunci cand sunt utilizate materiale de calitate. In tot acest timp, aceste produse din tamplarie PVC vor continua sa functioneze in mod corespunzator, cu buna rezistenta la razele solare, la vant si temperaturi scazute.

5. Este disponibil numai in alb

Produsele din tamplarie PVC pot fi folosite intr-o gama variate de culori si finisaje. Acestea pot fi personalizate pentru a se potrivi stilurilor decorative clasice si contemporane. De la stiluri clasice precum Chartwell Green si Cream, la folii de lemn mai autentice, cum ar fi Rosewood si stejar irlandez, nu este obligatoriu ca PVC-ul folosit sa fie in alb.

6. PVC-ul provoaca condensare

Condensul nu este o problema limitata doar la PVC, ci poate aparea la orice tip de material de cadru. Astfel stau de fapt lucrurile in realitate: cu cat mai etansa este o locuinta, cu atat mai probabil este sa fie expusa riscurile de condens. Prin urmare, este recomandabil sa incorporati sisteme de ventilatie pentru a permite o buna circulatie a aerului. Din fericire, cele mai multe usi si ferestre din PVC fac asta in mod natural.

7. Va ingalbeni in timp

Exista o urma de adevar in aceasta afirmatie, insa nu trebuie sa va induca in eroare. In realitate, ingalbenirea PVC-ului obisnuia sa fie un fenomen acum cativa zeci de ani. De atunci, procesele de fabricatie s-au imbunatatit, eliminand posibilitatea ca panourile si produsele din tamplarie PVC sa se decoloreze in timp. Ingalbenirea este o problema care pur si simplu nu mai apare la cele mai moderne sisteme PVC.

8. Ferestrele din PVC se vor deforma si se vor sparge

Desi sunt fabricate din plastic, ferestrele si usile din PVC nu sunt susceptibile de a se deforma sau crapa atunci cand sunt supuse caldurii. Cadrele sunt intarite folosind fier galvanizat, ceea ce insemna ca ele isi vor pastra intotdeauna forma si dimensiunea.

9. Au nevoie de ingrijire atenta

Una dintre cele mai inselatoare conceptii gresite, dar frecvent intalnite, este ca obiectele de tamplarie PVC implica eforturi mari pentru intretinere. In realitate, capacitatea lor de a fi curatate cu mare usurinta constituie unul dintre cele mai mari avantaje ale PVC-ului.

10. Nu sunt accesibile ca pret

Desi este adevarat ca PVC-ul ar putea costa mai mult decat in trecut, acest lucru se explica de fapt prin inflatie. In plus, in ultimii ani, calitatea produselor de tamplarie PVC s-a imbunatatit foarte mult.

Alege servicii de tamplarie PVC dupa gustul tau

Compania Securit International este specializata in prelucrarea sticlei si productie de obiecte din PVC de inalta calitate. Pentru tamplarie PVC durabila si aspectuasa, personalizata dupa preferintele beneficiarului, explorati oferta SecuritInternational aici si lasati imaginatia sa zburde.

Bucurati-va de calitatea serviciilor de la un producator de prestigiu. Apelati 021. 321..31.76/ 021. 31. 77 pentru detalii suplimentare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare