Constructia casei

#gresie #tocuri #zgomot

Zgomotul tocurilor pe gresia din casa este istorie

URSA TSP este un produs care ofera modalitatea ideala de elimina zgomotele transmise prin pardoseala. Practic, cu acest produs nici unul dintre noi nu mai este obligat sa asculte in fiecare dimineata zgomotul tocurilor vecinei de la etaj pe gresia din bucatarie, baie sau hol.

Cu cat este mai grabita vecina, cu atat mai deranjant este acest zgomot. Evident, asta se poate intampla doar daca apartamentul de la etaj a fost prevazut cu un strat izolant format din placi URSA TSP sub pardoseala. Costul suplimentar al unei astfel de izolatii este de aproximativ 2,5 euro pe metrul patrat. Deci, la un apartament de 50 de metri patrati costul confortului este infim: 120 de euro.

Aviz arhitectilor sau constructorilor si mai ales dezvoltatorilor care pot vinde mai usor un ansamblu de locuinte, de exemplu cu ajutorul programului „prima casa”, argumentul fiind grija pentru confortul locatarilor.

Un strat de placi de URSA TSP are capacitatea de a estompa zgomotele care pleaca din pardoseala ssi rasuna in propria incapere sau casa. Asta pentru ca URSA TSP este o placa de vata de sticla de mare densitate care are proprietatea de a absorbi zgomotele.

Pardoseala ramane calda

Trebuie subliniat ca placile de vat de sticla se monteaza sub sapa clasica si ofera avantaje de ordin termic. „Practic, daca apartamentul de la etajul inferior nu este incalzit pe timp de iarna, atunci gresia sau parchetul nostru pot pierde caldura ssi raman reci. Insa daca sub pardoseala avem un strat izolant de placi URSA TSP, atunci confortul termic este asigurat.” declara Sorin Pana, director comercial URSA Romania.

Izolarea pardoselii: alternative

O alta solutie pentru absorbirea zgomotelor, in cazul pardoselilor acoperite cu parchet, este o folie speciala. Aceasta folie are insa rolul de a diminua zgomotele, dar nu reusesste nici pe departe sa le elimine. in cazul pardoselilor din gresie nu exista alte soluttii care sa lupte cu zgomotul.

Teste de laborator independente au aratat ca placile URSA TSP pot elimina in cea mai mare parte zgomotele la impact in pardoseala. Produsul trebuie montat corect, fara praf sau mizerie de alta natura. Solutia de la URSA este deci eleganta si facila la montaj si se poate folosi in cazul pardoselilor de tot felul.

Produsul URSA TSP – etape de montaj

Montajul pentru produsul URSA TSP se face in mai multe etape. Mai intai se determina grosimea totala a izolatiei, a sapei si a parchetului. La aceasta se adauga 0,5-1 cm. Placa de URSA TSP se taie in fasii cu latimea determinata mai sus. Fasiile se aseaza de-a lungul peretilor camerei, pe muchia lunga. Apoi se trece la montarea izolatiei URSA TSP pe pardoseala. Este important ca aceasta izolatie sa fie acoperita de o folie de separatie, din PE, care se ridica pe perete pana depaseste inaltimea fasiilor initiale. Folia trebuie sa fie etansa, pentru a nu permite umiditatii din sapa sa patrunda in izolatie. Peste folie se aseaza armatura sapei (plasa de Buzau) si se toarna sapa. Dupa intarire, se taie excesul de material din fasiile asezate de-a lungul peretelui, la nivelul cotei superioare a sapei, iar folia de separattie se indeasa spre perete. Apoi se recomanda montarea stratului final de parchet, mocheta, gresie etc.

Despre URSA

URSA este unul dintre cei mai mari producatori de materiale izolatoare din Europa, parte a grupului international de companii URALITA, avand 14 unitati de productie si o vasta retea de distributie. URSA detine totodata si pozitia de lider pe piata Est-Europeana si Rusia. Gama de produse este reprezentata de doua tipuri de materiale izolatoare: vata minerala si polistirenul extrudat (XPS).

  •   2014-09-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii