Constructia casei

#tigla casa #tigla #tigla metalica #montare tigla metalica #tigla metalica pret #tigla metalica casa

Tigla metalica: preturi si sfaturi despre montare

Tigla metalica este varianta cea mai comoda, economica si eficienta de acoperire a unei case. Ea se gaseste sub forma de placi si se poate monta atat in regim propriu, cat si prin intermediul unei specializate. Iata tot ce ar trebui sa stii despre alegerea si montajul tiglei metalice.
 


Tigla metalica este realizata, in cele mai multe cazuri, dupa modelul tiglei traditionale, din sindrila. Modelele de tigla metalica existente pe piata difera in functie de materialul din care sunt facute, de grosime, dar si de culori si finisaje. Daca sunt corect montate, ele pot avea o garantie de pana la 30 de ani.

Placile de tigla metalica pot avea diverse aspecte, in functie de vopseaua cu care sunt acoperite: lucios, poliester mat, poliester structural, poliuretan etc.

Cea mai eficienta tigla metalica este cea realizata din otel zincat. Aluminiul ofera o , iar zincul este un material anticoroziv. Impreuna creaza o tigla metalica rezistenta si eficienta, dar asigura si o protectie si o rezistenta la coroziune de aproape zece ori mai mare decat la alte materiale.

In plus, acest material izoleaza fonic, atenuand chiar si zgomotul ploii pe acoperis.
 

Sfaturi despre montajul tiglei metalice


Majoritatea firmelor care monteaza tigla metalica vor propune achizitionarea si montarea unui acoperis de la A la Z. Pentru un montaj eficient al tiglei metalice, acoperisul trebuie realizat, de la bun inceput, luand in considerare cativa pasi esentiali.

1 Pe structura de lemn a acoperisului, se aplica, in primul rand, folia anticondens. Aceasta este fixata pe acoperisul prezent, cu ajutorul unui schelet subtire de lemn.
2 Peste folie si schelet se vor fixa, pe rand, placile de tigla metalica.
3 La final, se monteaza accesoriile pentru acoperis: coama, opritoarele de zapada, coltarele, , jgheabul si burlanele.
4 Daca se doreste montarea unor ferestre de tip Velux pe acoperis, acestea se vor aplica inaintea tiglei metalice.


Preturi tigla metalica


Pretul placilor de tigla metalica se calculeaza in functie de materialul din care este realizata si in functie de dimensiunile acoperisului. In general, pretul tiglei metalice este cuprins intre 13 si 22 ron/mp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea