Constructia casei

#relaxare #yoga #peisaj #piscina #sticla #arhitectura #case #aspect #lem

Ti-ai dori sa locuiesti intr-o casa sub forma de nor? Top cele mai ciudate case din lume!

Cum arata casa visurilor tale? Este conventionala, spatioasa si luminoasa? Sau preferi casele construite original, care sa iti reflecte personalitatea si grija pentru mediul inconjurator? Foarte multe persoane au optat pentru a doua varianta si au intrat in istorie prin ineditul constructiilor pe care ele le numesc cu mandrie "acasa". Descopera mai jos cateva dintre cele mai ciudate case din lume!

1 Resedinta AURA

Aceasta vila unica in lume este situata in insula Cipru, in apropierea portului din Larnaca. Are un aspect modern si futurist, motiv pentru care a castigat numeroase premii de arhitectura. Designul casei este inspirat de lucrarea "Marele Val Kanagawa", a artistului japonez Hokusai. Vila, in valoare de aproape 13 milioane de euro, dispune de un acoperis unic, nervurat, sase dormitoare, o camera media, o baie turceasca, piscina, doua cazi tip jacuzzi si platforma pentru yoga.

2 Casa Nor

Arhitectul McBride Charles Ryan a creat o casa neobisnuita, in forma de nor, in cartierul Fitzroy North din orasul Victoria, in Australia. Neconventionala, insa practica si interesanta, casa in forma de nor dispune de o fatada realizata in intregime din sticla, ceea ce ofera dimensiune si un aspect luxuriant constructiei desprinse, parca, din Paradis.

3 Casa Arhipelago

Creata de compania Tham & Videgard Arkitekter, Casa Arhipelago este situata in arhipelagul Stockholm din Suedia. Este o casa de vacanta in forma unghiulara, realizata din sticla si lemn. Casa are o priveliste de vis, catre padure, mare, stanci si soare. Datorita peretilor din sticla, lumina naturala patrunde nestingherit in casa si da nastere unei atmosfere pasnice. In plus, amatorii de relaxare au la dispozitie terasa din lemn, pentru lectura sau pentru a admira peisajul mirific oferit de Marea Baltica.


4 Casa Hus-1

Casa Hus-1 este creata si construita de arhitectul Torsten Ottesjo. Cu suprafete curbate, compacte si functionale, aceasta casa are forma unei frunze si este creata la scara umana. Se contopeste perfect cu mediul exterior in care este amplasata.

Situata pe coasta de vest a Suediei, reflecta si comunica cu natura si este realizata din materiale naturale, regenerabile. Este compusa dintr-o bucatarie mica, un dormitor si o sala de mese.



Sursa foto: topboxdesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea