Constructia casei

#constructia casei #casa #lana #hartie #izolare termica

Solutii alternative de izolare a casei

Casele neizolate corespunzator sunt greu de intretinut pe timp de iarna reprezentand o gaura in bugetul familiei . Pe langa izolarea traditionala cu poliestiren exista si alte solutii alternative, foarte eficiente si prietentoase cu mediul inconjurator in acelasi timp. Iata cateva dintre acestea:


1 Hartie reciclata


O solutie inovatoare pentru izolarea caselor este celuloza obtinuta din hartie reciclata.

Celuloza este un material ideal pentru izolarea locuintelor pentru ca este rezistenta la umiditate si are o capacitate ridicata de absorbtie.

Celuloza folosita pentru reciclare are o structura de fibra, densitate mare si este impregnata cu saruri borice, oferind protectie fonica si ignifuga ridicata.

In plus, acest material are o rezistenta buna la pe timpul verii, de 5 ori mai mare decat polistirenul.


2


Chiar daca casele din paie sunt catalogate ca fiind “locuintele saracilor” acestea cedeaza lent caldura.

Argila si paiele nu sunt recomandate pentru izolarea caselor mai vechi insa folosite in constructiile noi sunt foarte eficiente.

In plus, paiele costa putin si un mediu interior sanatos, benefic.


3


O alta alternativa ecologica la izolatia cu poliestiren este lana de oaie.

Nu este vorba de lana obisnuita ci de una tratata, devenind ignifuga si rezistenta la carii si .

Lana a fost aprobata ca material de constructii in UE inca din 2003.

Lana inmagazineaza caldura latente si, datorita umiditatii fibrelor, vara, in timpul zilei, peretii se racesc prin evaporare, iar noaptea degaja caldura din condensare.

O termoizolatie realizata din acest material va regla automat temperatura, astfel incat si costurile de incalzire scad considerabil.


4 Ciuperci


Recent, pe piata mondiala a aparut un nou produs inovator pentru izolarea locuintelor. Acesta este realizat din ingrediente naturale respectiv hartie reciclata, extras din orez si fibre de ciuperci.


Chiar daca ciupercile retin umiditatea, fibrele lor sunt foarte rezistente si, amestecate cu alte ingrediente, s-au dovedit a fi eficiente in procesul de izolare a casei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea