Constructia casei

#racire cu pompe de cladura #pompe de caldura #Viessmann

Racire cu pompele de caldura Viessmann

Pe langa confortul ridicat la incalzire si la prepararea apei calde menajere, pompele de caldura Viessmann pot asigura, cu ajutorul aceluiasi echipament, un climat interior placut chiar si in anotimpul cald. Pompele de caldura reprezinta una dintre cele mai eficiente, ecologice si economice modalitati alternative de incalzire/racire a locuintei si preparare a apei calde menajere, tot mai mult utilizate in ultima vreme.

Functionarea pompelor de caldura are la baza un principiu foarte simplu si binecunoscut de la frigidere, comprimarea vaporilor unui agent frigorific. Cu ajutorul unui ventilator, aerul din exterior este aspirat in interiorul pompei de caldura si condus intr-un vaporizator. Acesta este conectat la un sistem inchis care contine un agent de racire care se transforma din stare lichida in stare gazoasa chiar asi la cele mai scazute temperaturi.

Vaporii agentului frigorific intra in compresor unde se produce lichefierea sub presiune a agentului frigorific concomitent cu cresterea temperaturii acestuia pana la temperatura necesara pentru a putea fi distribuit in instalatia de incalzire a locuintei.

La ieairea din condensator, agentul frigorific se transforma din nou in stare lichida si apoi ciclul se repeta. Cu ajutorul unui invertor, ce controleaza compresorul, sistemul poate regla in orice moment debitul, in functie de necesarul de caldura.

Pompele de caldura Viessmann nu sunt ecologice numai prin faptul ca utilizeaza energii regenerabile, ci si prin faptul ca utilizeaza refrigerant R 410 A, un agent frigorific neinflamabil. Pe timpul verii, intreg procesul se poate inversa, daca este necesar, pentru climatizarea (racirea locuintei).

Climatizarea se realizeaza in doua modalitati: racirea pasiva denumita "natural cooling" si racirea activa - "active cooling".

Ce inseamna Natural cooling pentru pompele de caldura Viessmann

Prin cuplarea dispozitivului Viessmann NC-Box la pompele de caldura, aerul cald este absorbit din spatiile interioare si directionat in pamant sau in apele subterane. in timpul acestui proces, cu exceptia sistemului de automatizare si a pompei de circulatie, toate functiile pompei de caldura sunt deconectate. NC-Box este un dispozitiv compact si izolat termic, care se livreaza cu absolut toate componentele, lucru care face ca montajul sa poata fi facut foarte usor de catre instalator.

Astfel, se realizeaza racirea naturala a locuintelor, o metoda eficienta si convenabila atat din punct de vedere al costurilor cat si al consumului de energie.

Active cooling pentru pompele de caldura Viessmann

Daca se doreste insa sa se faca si racire activa, atunci este necesara o pompa care are automatizarea si functiile necesare pentru racirea pasiva. Aceste functii le gasim la pompele de caldura Viessmann Vitocal 300-G/350-G. La acestea se ataseaza dispozitivul AC-box care asigura atat racirea naturala cat si racirea activa. Prin racirea naturala, caldura absorbita din interiorul locuintei este condusa in pamant sau in apele subterane, iar la racirea activa, se inverseaza intrarile si iesirile circuitului cu ajutorul acestui dispozitiv, directia fluxului de caldura este schimbata, pompa functionand asemenea unui frigider.

La final, caldura extrasa din spatiile rezidentiale poate fi recuperata si folosita pentru incalzirea apei potabile sau pentru incalzirea unei piscine. Astfel, functiile de racire si de incalzire sunt strans interconectate intr-un mod eficient.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare