Pe langa comfortul ridicat la incalzire ai la prepararea apei calde menajere, pompele de caldura Viessmann pot asigura, cu ajutorul aceluiaai echipament, un climat interior placut chiar ai in anotimpul cald. Pompele de caldura reprezinta una dintre cele mai eficiente, ecologice ai economice modalitati alternative de incalzire/racire a locuintei ai preparare a apei calde menajere, tot mai mult utilizate in ultima vreme.

Functionarea pompelor de caldura are la baza un principiu foarte simplu ai binecunoscut de la frigidere, comprimarea vaporilor unui agent frigorific. Cu ajutorul unui ventilator, aerul din exterior este aspirat in interiorul pompei de caldura ai condus intr-un vaporizator. Acesta este conectat la un sistem inchis care contine un agent de racire care se transforma din stare lichida in stare gazoasa chiar ai la cele mai scazute temperaturi.

Vaporii agentului frigorific intra in compresor unde se produce lichefierea sub presiune a agentului frigorific concomitent cu createrea temperaturii acestuia pana la temperatura necesara pentru a putea fi distribuit in instalatia de incalzire a locuintei.

La ieairea din condensator, agentul frigorific se transforma din nou in stare lichida ai apoi ciclul se repeta. Cu ajutorul unui invertor, ce controleaza compresorul, sistemul poate regla in orice moment debitul, in functie de necesarul de caldura.

Pompele de caldura Viessmann nu sunt ecologice numai prin faptul ca utilizeaza energii regenerabile, ci ai prin faptul ca utilizeaza refrigerant R 410 A, un agent frigorific neinflamabil. Pe timpul verii, intreg procesul se poate inversa, daca este necesar, pentru climatizarea (racirea locuintei).

Climatizarea se realizeaza in doua modalitati: racirea pasiva denumita "natural cooling" ai racirea activa - "active cooling".

Ce inseamna Natural cooling pentru pompele de caldura Viessmann

Prin cuplarea dispozitivului Viessmann NC-Box la pompele de caldura, aerul cald este absorbit din spatiile interioare ai directionat in pamant sau in apele subterane. in timpul acestui proces, cu exceptia sistemului de automatizare ai a pompei de circulatie, toate functiile pompei de caldura sunt deconectate. NC-Box este un dispozitiv compact ai izolat termic, care se livreaza cu absolut toate componentele, lucru care face ca montajul sa poata fi facut foarte uaor de catre instalator.

Astfel, se realizeaza racirea naturala a locuintelor, o metoda eficienta ai convenabila atat din punct de vedere al costurilor cat ai al consumului de energie.

Active cooling pentru pompele de caldura Viessmann

Daca se doreate insa sa se faca ai racire activa, atunci este necesara o pompa care are automatizarea ai functiile necesare pentru racirea pasiva. Aceste functii le gasim la pompele de caldura Viessmann Vitocal 300-G/350-G. La acestea se ataaeaza dispozitivul AC-box care asigura atat racirea naturala cat ai racirea activa. Prin racirea naturala, caldura absorbita din interiorul locuintei este condusa in pamant sau in apele subterane, iar la racirea activa, se inverseaza intrarile ai ieairile circuitului cu ajutorul acestui dispozitiv, directia fluxului de caldura este schimbata, pompa functionand asemenea unui frigider.

La final, caldura extrasa din spatiile rezidentiale poate fi recuperata ai folosita pentru incalzirea apei potabile sau pentru incalzirea unei piscine. Astfel, functiile de racire ai de incalzire sunt strans interconectate intr-un mod eficient.

Advertorial

  •   2017-09-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Pancreatita acuta la caine

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii