Constructia casei

#ferestre #casa din lemn #acoperis #constructia casei #casa in padure

Ponturi pentru a construi o casa in padure

Daca vrei sa scapi de agitatia si poluarea din oras sau sa te relaxezi intr-un loc linistit, departe de zgomotul si traficul infernal, cea mai buna optiune este sa iti construiesti o casa in padure. Ciripitul pasarelelor dimineata si aerul proaspat de la sfarsitul zilei te vor relaxa si te vei simti mai energic si mai plin de viata. Iata cateva ponturi pentru a construi o casa de vis in padure.

Conditii de care sa tii cont inainte de a construi o casa in padure

Inainte de a incepe sa construiesti casa in padure, este important sa tii cont de anumite aspecte. In primul rand, trebuie sa stii ce conditii de mediu sunt in acea zona. Cauta informatii despre temperaturile din zona ca sa afli daca este o regiune cu ploi abundente ori daca lumina soarelui va patrunde in locuinta ta. Verifica ce animale traiesc prin preajma, daca vei avea drept vecini ursii din padure sau daca sunt serpi care populeaza zona. Toate aceste aspecte sunt importante, daca vrei sa construiesti o casa in padure.

Construieste casa intr-o zona cu soare puteric

Daca alegi sa construiesti casa intr-o zona in care temperaturile sunt ridicate, este bine sa alegi materiale de constructie rezistente. Lemnul este bine sa fie rezistent la foc, pentru a impiedica producerea incendiilor.

Lemnul nu degaja radioactivitate si nici electricitate statica, astfel ca este un bun reglator termic, iar din acest motiv, casele de lemn sunt privite ca fiind case sanatoase.

In constructia casei de lemn este bine sa incadrezi cat mai multe ferestre pentru a permite aerului curat sa patrunda in casa.

Constructia casei ar trebui sa aiba si spatii largi de depozitare a alimentelor, intrucat, fiind o casa in padure, o sa ai nevoie de provizii.

Construieste casa intr-o zona cu ploi abundente

La fel ca in cazul construirii unei case intr-o zona cu temperaturi ridicate, si casa dintr-o zona cu ploi abundente trebuie sa fie construita folosind materiale rezistente. Incerca sa construiesti acoperisul in asa maniera, incat sa permita apei de ploaie sa se scurga, pentru a nu afecta structura casei.

Sursa foto: mi9.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea