Constructia casei

#showroom piatraonline #piatraonline #piatra naturala #piatraonline.ro

Piatraonline, un showroom inedit dedicat pietrei naturale

Piatra naturala a fost si este un material de o utilitate remarcabila, dar a ne opri doar la aceasta caracteristica inseamna a rata o mare parte din frumusetea acesteia. Culorile, finisajele si texturile pietrei naturale constituie o atractie dintotdeauna a pietrei naturale. Bazat pe acest spectacol al naturii s-a dezvoltat si conceptul showroomu-ului Piatraonline.

 

"Cine ne viziteaza trebuie sa se simta bine la noi, pentru a putea sa inteleaga cat mai bine varietatea produselor noastre si specificul fiecaruia. Or, a lua o hotarare corecta in privinta amenajarilor necesita nu doar timp, ci si o stare relaxata.", declara Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner Piatraonline.

Potentarea diversitatii, rasturnarea prejudecatii

Peste 1500 de produse din piatra naturala sunt expuse in acest showroon care insumeaza aproape 800 de metri patrati, dispusi pe doua nivele. Realizezi imediat disponibilitatea lor de asociere cand le vezi de aproape, cand intelegi cat de bine diferitele tipuri de piatra naturala comunica unele cu altele. La intrare, felul in care este decorata Receptia indica din start ideea centrala a amenajarii: un pragmatism modular dublat de o simbolistica, discreta sau fatisa, care sa ajute vizitatorul sa gaseasca cea mai buna solutie, cel mai bun drum catre piatra naturala. in acest sens este elocvent labirintul plasat aproape de intrare. El nu reprezinta doar un simplu "joc", ci, prin intermediul lui, omul este invitat sa descopere nemijlocit textura si culoarea pietrelor naturale, sa le atinga si sa experimenteze contactul cu Natura. Foarte multi vizitatori se lasa sedusi de apropierea pietrelor si le ating surprinsi parca de felul in care acestea se afla atat de aproape de ei. Astfel, comercialul se imbina in mod placut si inedit cu experienta estetica si a simturilor. Conceptul proiectului a fost elaborat si pus in practica de cabinetul de arhitectura Phenomena Design Laboratory, prin arh. Eduard Baicu Stanescu, care ne-a declarat: "Showroom-ul Piatraonline incearca sa rastoarne prejudecata conform careia piatra naturala este un material rece".

Cand fantezia se regaseste in lucrul concret

Multe tipuri de pietre naturale sunt spectaculos evidentiate in amenajari variate in cadrul "Aleii Conceptelor". Putem vedea aranjamente clasice, dar si nonconformiste, dovedind inca o data forta versatilitatii pietrei naturale, fie ca ea este antichizata, periata, buciardata sau mata. Mozaicurile, panelurile, placile sau obiectele sanitare din piatra naturala construiesc un univers "generator de inspiratie". Sintagma aceasta, pe deplin justificata in acest caz, constituie si noul slogan al brandului Piatraonline. Fantezia nu este gratuita, ea se pune in slujba utilului, il evidentiaza in tot spatiul expozitional. Stalpi rotativi, placati cu mozaicuri, tin loc de usi pentru call center, un loc semi-inchis. O masa mare placata cu marmura concentreaza in jurul ei un spatiu destinat intalnirilor de lucru intre clienti si arhitecti, intre clienti si consultantii companiei. Liniaritatea expozitiei de lavoare, curbura modelului de crama, atmosfera relaxata din sala de asteptate in stil colonial, contrastul cromatic din spatiile manageriale si din sala de conferinte – toate perspectivele si abordarile se modifica dintr-un colt in altul, pastrandu-se insa unitatea conceptuala

Mr. Wow – umor si cordialitate

Daca showroom-ul se imbina natural pe axele practic-comercial, simbolic si spiritual, spatiului nu il lipseste nici latura comic-ludica, lucru foarte rar in acest domeniu. Chiar langa usa ne asteapta o mascota supradimensionata si caricaturizata. Este mascota Mr. Wow, un personaj prietenos cu un zambet larg – simbol al implicarii si al cordialitatii, dar si o dovada ca Piatraonline se ocupa serios de propria imagine.

Un slogan nou, reflexie a unui showroom nou

Cele doua nivele destinate expozitiei se constituie astfel intr-un indemn la explorarea pietrei naturale, fiind totodata si o sursa valida de inspiratie. in aceste conditii, sloganul "Generator de inspiratie", ca parte din noua identitate de brand, vine sa sublinieze personalitatea branului Piatraonline. Tot cabinetul de arhitectura Phenomena Design Laboratory este cel semneaza si creatia noului pachet grafic. Este cazul sa mentionam acum ca amenajarea showroom-ului a si fost nominalizata la categoria "design interior" in cadrul competitiei ELLE Decoration Romanian Design Awards, editia 2016.

Arhitectul Eduard Baicu Stanescu, Phenomena Design Laboratory: "Am incercat sa cream, in primul rand, un spatiu util, primitor si care sa ofere o experienta placuta clientului. Conteaza cum te apropii de piatra. Aceasta a fost si ideea principala: sa intermediem apropierea dintre vizitator si piatra. Fata de piatra naturala trebuie o apropiere la fel de naturala. A fost o provocare complexa, dar ne-a facut mare placere sa lucram la acest proiect."

Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner Piatraonline: "Prin acest showroom vrem sa subliniem inca o data ca nu suntem doar furnizori de produse din piatra. De aceea ne-am dorit un showroom prietenos si modern in egala masura. Clientii pot descoperi aici zeci, sute de idei. Fara lipsa de modestie, chiar suntem, dupa cum spune si noul nostru slogan, un generator de inspiratie pentru multi clienti. Bineinteles, toata intentia noastra nu s-ar fi putut materializa fara aportul si efortul celor de la Phenomena, carora le multumim inca o data pentru implicarea totala in acest proiect. Impreuna cu ei am reusit sa demonstram ca piatra naturala este un spectacol in sine demn de admirat"

Showroom-ul Piatraonline se afla pe Aleea Teisani, nr. 137A, Bucuresti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea