Constructia casei

# materiale termoplastice #pardoseli #confort termic

Materiale termoplastice utilizate de Milucon pentru pardoseli PVC – Beneficii pentru sanatate si confort termic

Pentru a amenaja un anumit spatiu trebuie sa tinem seama de mai multi factori in functie de caracteristicile acestuia, precum tipul activitatilor desfasurate in spatiul vizat.

O preocupare la fel de veche precum istoria civilizatiei, adica de cand omul a devenit constructor, consta in gasirea anumitor solutii optime pentru a determina cele mai bune conditii de trai.

De exemplu, anumite servicii dedicate realizarii de pardoseli PVC sunt rezultatul a peste un secol de incercari a omului de a genera – prin intermediul materialelor si echipamentelor utilizate – conditii benefice dedicate sanatatii umane si confortului termic.

Din 1835 pana in prezent

Alegerea materialelor optime pentru pardoseli este de asemenea o veche preocupare, cu deosebirea ca in prezent constructorii pot alege dintr-o varietate de optiuni, de la podeaua traditionala din lemn sau piatra de rau neslefuita pana la noile pardoseli PVC.

Policlorura de vinil sau PVC este un material inventat in anul 1835 si a intrat in uzul industrial deja de peste un secol, dar inca si astazi i se descopera noi aplicatii practice.

O aplicatie de multi ani cunoscuta specialistilor in constructii si amenajari interioare consta in utilizarea PVC-ului in ceea ce priveste pardoselile, domeniu in care firma Milucon are un portofoliu impresionant de produse si servicii.

Podelele acoperite cu PVC sunt incadrate in categoria asa-numitelor pardoseli calde, alaturi de parchet si mocheta, datorita „interactiunii” prietenoase dintre utilizatorul si suprafata montata.

Pardoselile vinilice, aplicate de cele mai multe ori direct peste stratul dur de suport din structura de rezistenta a incintei, sunt preferate atat din punctul de vedere al costurilor cat si al comoditatii de utilizare.

Montarea rolelor sau placilor din PVC este la indemana deoarece suprafetele intinse de pardoseala sunt acoperite rapid, indiferent de forma si dimensiunile acestora .

Atat rolele PVC, cat si placile se pot comanda in functie de dimensiunile incintei, pentru a limita la maximum interventiile de ajustare la conturul acesteia.

Este preferabila limitarea operatiunilor de ajustare mai mult din ratiuni estetice decat tehnice, deoarece chiar si aceste interventii sunt semnificativ mai simple, in comparatie cu alte materiale folosite la pardoseli, precum parchetul din lemn sau mocheta, deoarece policlorura de vinil este mult usor de taiat si modelat.

Costuri eficiente si rezultate benefice pe termen lung

Odata montata rapid si la un cost foarte eficient, o pardoseala din PVC isi arata imediat avantajele, incepand cu interactiunea directa a utilizatorilor, respectiv senzatia placuta la pasire.

Alte beneficii de ordin obiectiv includ confortul termic sporit – vinilul fiind un bun izolator – sau absorbtia socurilor mecanice si atenuarea zgomotelor, precum si rezistenta la factori de mediu precum temperatura sau umiditatea.

Pe termen mediu si lung, mentionam plusul pe care orice pardoseala vinilica il aduce in planul sanatatii celor cu care interactioneaza.

Fiind un material sintetic, vinilul are proprietati antibacteriene recunoscute, facandu-l o alegere fireasca pentru spatii unde igiena este o cerinta imperativa si permanenta.

In plus, aceste sisteme de protectie implica un efort minim de curatare si de mentinere a igienei, prin aplicarea cu maxima eficienta a unor solutii chimice care nu ii afecteaza structura.

Si apoi putem vorbi despre avantajele estetice, care dau frau liber imaginatiei oricarui designer profesionist sau amator.

Rolele si placile din PVC sunt produse intr-o varietate de forme, culori si densitati, pentru a se adapta utilizarii in orice context.

Acceseaza chiar acum performanta serviciilor companiei Milucon.ro si beneficiaza de consultanta in alegerea solutiei optime si expertiza in montarea de pardoseli PVC.

Telefon: 0766 419 049

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea