Izolatii

#izolare termica #termopan #izolarea casei # caldura in casa # vata minerala

4 modalitati de a-ti izola termic casa in sezonul rece

Nu mai putin de 30% din cheltuielile imense de pe iarna, generate de consumul de energie , sunt cauzate de pierderile de caldura. Chiar daca locuinta este izolata termic, exista posibilitatea ca aerul rece sa patrunda in interior prin cele mai neasteptate locuri. Inainte de sosirea sezonului rece, descopera cateva modalitati de a-ti izola termic casa!

1 Verifica chiuvetele

In cazul in care casa ta are montate chiuvete pe peretii exteriori, ideal ar fi sa verifici daca gaurile prin care trec tevile de apa sunt suficient de stramte pentru a nu permite trecerea aerului. In cazul in care descoperi ca sunt mai largi, astupa-le cu ajutorul unui spray cu spuma poliuretanica.

2 Atentie la usi si la ferestre

O mare problema o pot constitui usile si ferestrele casei tale. In cazul in care ai montate geamuri termopan (iar acestea sunt fixate corect), iar usa de la intrarea casei tale este solida, aerul rece nu ar trebui sa poata patrunde in casa ta. In schimb, daca ai alt tip de ferestre si de usi, ideal ar fi sa purcezi la izolarea acestora.

Spre exemplu, geamurile pot fi izolate cu ajutorul buretilor (benzi din pasla, cauciuc sau plastic) care se fixeaza pe cantul tocului fix. Cea mai simpla si cea mai utilizata metoda de izolare de acest tip este cea cu burete adeziv din spuma poliuretanica - totusi, trebuie retinut ca izolarea nu este una de lunga durata, avand totusi avantajul de a nu fi scumpa. Izolarea cu burete poate fi aplicata si la usa, in acelasi mod.

O alta solutie ar fi umplerea interstitiilor din cadrul fix cu ajutorul unor garnituri pe baza de silicon. Acestea sunt un chit adeziv care, odata aplicat, capata consistenta unui cauciuc. Izolarea de acest tip este durabila.

Izolarea beciului

Pe langa lucrarile de izolare a intregii case, care pot cuprinde si izolarea beciului, ai putea incerca sa intreprinzi singur o verificare a spatiului pentru a te asigura ca beciul nu prezinta crapaturi in pereti sau in podea pe unde ar putea patrunde aerul.

In cazul in care descoperi asemenea crapaturi, le poti astupa cu un chit acrilic, daca acestea sunt mici, sau cu glet, daca dimensiunea lor este ceva mai mare.

4 Izolarea podului casei

Daca locuinta ta are si pod, este important sa realizezi si aici eventualele reparatii necesare inainte de sosirea iernii. Daca reparatiile exterioare ar trebui lasate pe mana unui specialist, cele interioare - cum ar fi izolarea pardoselii - pot fi facute si pe cont propriu.

Cum izolezi pardoseala podului? Incepi prin a lipi o folie de aluminiu , polietilena, hartie cerata sau carton bitumat cu adezivi speciali. Apoi, urmeaza aplicarea vatei minerale, pe baza de sticla sau cuart, sau a polistirenului extrudat, expandat ori poliuretan. Indiferent de materialele folosite, este esential ca straturile sa fie bine lipite, astfel incat sa fie evitata crearea unor goluri de aer care ar putea acumula condens. La final, se construieste o podea circulabila.

Acest tip de izolatie poate fi aplicat si pe grinzi, pentru o mai mare etanseitate a podului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea