Constructia casei

#subsol #tevi #izolatie

Izolatia termica a subsolului

Stiai ca aproximativ20% din pierderea totala de caldura a unei case se produce prin peretii neizolati ai subsolului? Pentru a reduce sonsumul de energie si a preveni aparitia condesnului, subsolurile trebuie izolate corespunzator. Iata cum:


1 Izolarea exterioara a peretilor subsolului


Izolarea exterioara a peretilor susolului previne aparitia condensului la interior. Din cauza faptului ca suprafata exterioara a peretilor subsolului intra permanent in contact cu ploaia si solul umed, pentru izolare trebuie folosite materiale rezistente la umezeala. Placile din polistiren extrudat sunt o alegere excelenta.

Placile rigide din polistiren extrudat sunt un material izolator standardizat important intrucat sunt rezistente la umiditate iar nivelul de absorbtie a vaporilor de apa este foarte scazut. Impermeabilitatea polistirenului extrudat se datoreaza sistemului inchis al structurii celulare.

Impreuna cu polistirenul extrudat se pot folosi si membrane bituminoase, pentru a combate orice fel de umiditate.

Din cauza faptului ca o pare parte a peretilor subsolului se afla sub nivelul solului, pentru o izolatie exterioara eficienta vor fi nevoie de sapaturi.

Daca pe pereti au aparut deja urme de umezeala sau mucegai, inainte de izolarea propriu-zisa peretele trebuie tratat cu solutii speciale, care se gasesc in comert. Ideal este sa consulti un specialist inainte pentru a afla care este cauza aparitiei petelor respective.


2 Izolarea interiorului subsolului


Placile din polistiren
extrudat pot fi folosite si pentru izolatia interioara si pot fi montate atat pe tavan, cat si pe pardoseala. De asemenea, pentru izolarea tavanului de la subsol poate fi folosita si spuma poliuretanica.

La constructiile noi, este recomandat ca izolatia subsolului sa se faca prin asezarea de placi din polistiren extrudat sub fundament. In caz de renovare, izolarea pardoselii se poate face numai pe partea superioara.

O izolatie termica proasta a planseului subsolului duce la un necesar crescut de energie pentru incalzirea casei.


3 Izolarea conductelor


Pentru a evita aparitia condensului in perioada iernii este recomandat sa izolezi si conductele de la subsol.

Conductele care nu sunt bine izolate pot duce la pierderea caldurii si la aparitia condensului in perioada iernii. De asemenea, tevile neizolate suprasolicita sistemele de incalzire.

Tevile de la subsol pot fi izolate cu ajutorul spumei poliuretanice , vatei minerale, buretelui, bandei elastometrice sau foliilor termoizolante speciale pentru conducte.

O izolatie bine realizata ofera o bariera de protectie impotriva umiditatii, factor ce poate duce la distrugerea tevilor, in timp.

Citeste mai multe despre:

Vrei sa-ti renovezi casa si cauti un instalator? Nu mai pierde timp intreband in stanga si-n dreapta de un mester bun. Intra pe cautinstalator.ro si cauta persoana care sa corespunda cerintelor tale! Iti oferim posibilitatea sa gasesti in timp record mesteri autorizati, ale caror servicii au fost apreciate de alte persoane. Spor la treaba!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea