Constructia casei

#praga #constructie #fatada #case #design interior #arhitecti #Fred Astaire

Iluzii arhitecturale care te vor lasa mut de uimire

Creativitatea arhitectilor de top a dat nastere unor cladiri cu aspect inedit, original, presarate in toate colturile lumii. Pe langa un design avangardist, aceste edificii atrag atentia si prin iluziile arhitecturale pe care le creeaza. Te invitam sa descoperi in continuare cateva dintre cele mai impresionante asemenea imobile care te vor lasa mut de uimire.

Casa dansanta din Praga

Cladirea din imagine este cunoscuta in Republica Ceha si peste hotare drept "casa dansanta" datorita arhitecturii sale mai putin conventionale. Edificiul din sticla poarta semnatura arhitectului Frank O. Gehry, este realizat in stil deconstructivist si simbolizeaza un cuplu care danseaza - celebrii Ginger Rogers si Fred Astaire.

Desi nu a fost indragita de la bun inceput, din cauza faptului ca arhitectura sa nu se incadra in stilurile care predomina in Praga (neo-baroc, neo-gotic, art nouveau), intre timp "casa dansanta" a devenit un important punct de atractie turistica pe harta capitalei Republicii Cehe.

Cladirea Kiral din Mexico City

O iluzie arhitecturala impresionanta marcheaza si cladirea Kiral, din Colonia Juarez, Mexico City. Aspectul sau neconventional sa datoreaza ingeniozitatii arhitectilor de la Agence Arquitectura si Movimiento Workshop si este inspirat de Art Cinetique (arta kinetica) si Op Art (arta optica).

Prin ce anume se remarca imobilul Kiral? Prin liniile verticale si orizontale care ii acopera fatada si care formeaza valuri, creand o iluzie optica spectaculoasa.


Casa inversata din Trassenheide, Germania

Fara a fi vorba despre o iluzie arhitecturala propriu-zisa, aceasta locuinta din orasul german Trassenheide impresioneaza prin conceptul aflat la baza sa: incepand de la structura si pana la cele mai mici detalii care o alcatuiesc, casa este una... cu capul in jos!

Ideea proiectului le apartine artistilor Klaudiusz Golos si Sebastion Mikuciuk, care sustin ca aceasta constructie nu a fost ridicata cu un scop anume, ci pur si simplu pentru a da nastere unui edificiu complet diferit.






Foto: strangebuildings.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea