Constructia casei

#securitate #electric #amenajarea casei #gard

Gard electric

Stiai ca un electric poate fi folosit pe toate spatiile ce necesita securizare (baze militare, complexe industriale, terenuri agricole ) dar si pe proprietatile private? Datorita retelei de fire electrice neletale, aceste tipuri de garduri reprezinta o bariera activa si foarte sigura in fara hotilor sau agresorilor.


Ce este un gard electric


Gardul electric este un sistem alcatuit din fire ce conduc impulsuri electrice de inalta tensiune, care, la atingere, provoaca un soc non-letal. Firele metalice conductoare sunt montate paralel pe structuri izolante.

Atingerea oricaruia dintre firele gardului electric are efect imediat, socul electric facandu-l pe intrus sa se retraga.

Numarul de fire, pozitionarea si distanta dintre ele variaza in functie de zona in care se instaleaza gardul. Astfel, firele pot fi instalate vertical, orizontal sau combinat, singular, paralele cu gardul obisnuit sau deasupra lui. Atentie, montarea unui astfel de gard se face numai de catre o firma specializata.


Cum functioneaza


Firele conductoare transfera energie electrica de inalta tensiune insa cu o intensitate si durata suficient de mici astfel incat sa nu puna in pericol viata sau sanatatea oamenilor sau animalelor.

Gardul electric poate fi conectat si la un sistem de monitorizare cu alarma ce se poate activa in momentul in care cineva forteaza intrarea pe proprietate. Orice tentative de taiere sau sabotare a gardului este semnalizata imediat de sistemul de alarma.


Necesitatea unui gard electric


Daca in trecut un gard de securitate era doar o bariera care delimita o proprietate, realitatea zilelor noastre impune utilizarea unui sistem activ de detectie a instrusilor.

Gardurile electrice pot fi montate in cazul in care ai nevoie de o securitate mai mare, daca obisnuiesti sa tii in obiecte de valoare sau locuiesti intr-o zona cu o rata de infractionalitate ridicata.


Avantajele unui gard electric


Unul dintre cele mai importante avantaje ale gardurilor electrice este acela ca functioneaza ca o bariera psihologica pentru intimidarea intrusului.

Este usor de instalat si are costruri de intretinere scazute. In plus, are un aspect discret si poate fi integrat usor cu sisteme de alarma noi sau existente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului