Constructia casei

#Lambda Pro Control #centralele termice #centralele termice Viessmann #Viessmann

Functia Lambda Pro Control la centralele termice Viessmann

O inovatie la cazanele termice Viessmann o reprezinta integrarea functiei Lambda Pro Control care permite adaptarea automata a parametrilor de ardere la toate tipurile de combustibil gazos, inclusiv biogaz. Mai nou, functia aceasta a fost introdusa si la cazanele pe lemn, odata cu lansarea centralei cu gazeificare Vitoligno 150-S.

Aceasta tehnologie a fost preluata din industria auto, unde ajuta la reglarea amestecului de aer si combustibil din camerele de ardere ale motorului masinii. Reglajul amestecului este facut cu ajutorul unui senzor foarte important, numit sonda Lambda. Senzorul masoara continutul de oxigen din gazele evacuate si transmite semnale sub forma unor tensiuni variabile catre calculatorul central al masinii.

In baza acestor semnale, calculatorul regleaza amestecul in functie de sarcina motorului; daca sonda detecteaza prea mult oxigen in gazele evacuate, inseamna ca motorul merge cu un amestec prea sarac in combustibil si calculatorul va comanda injectarea unei cantitati mai mari de combustibil.

Daca exista insa putin oxigen in gazele evacuate, atunci inseamna ca motorul functioneaza cu un amestec prea bogat si calculatorul va reduce cantitatea de combustibil injectat. Sonda Lambda este o piesa foarte importanta pentru functionarea economica si eficienta a motorului si, implicit, pentru reducerea emisiilor de noxe in atmosfera.

in cazul cazanelor termice, procesul este similar; prin intermediul acestei sonde realizandu-se dojazul aerului de combustie in functie de calitatea combustibilului. La cazanele Viessmann, sistemul integrat de control al arderii Lambda Pro Control adapteaza automat parametrii de ardere in functie de calitatea combustibilului disponibil, asigurand astfel constant o inalta eficienta energetica cu costuri minime de intretinere.

Centralele cu gazeificare de la Viessmann se definesc prin economie si durabilitate

Centralele termice din seria Viessmann Vitodens 200-W / 222-W sunt un exemplu de economie si durabilitate. Echipate cu schimbatorul de caldura Inox Radial si arzatorul cilindric radiant MatriX, ambele confectionate din otel inoxidabil de inalta calitate, asigura functionarea in siguranta, fiabilitatea si durata mare de viata a centralei termice.

Avand incorporata aceasta functie inovatoare, centralele termice in condensatie Viessmann Vitodens 200-W si Vitodens 222-W beneficiaza de un reglaj inteligent al arderii. in aceste conditii, echipamentul functioneaza la parametri optimi chiar si in cazul fluctuatiilor calitative ale gazului, iar emisiile de substante poluate sunt mentinute la un nivel constant, foarte redus.

Inovatia care functioneaza si la cazanele pe lemne

Aceasta functie inovatoare o intalnim si la cazanul pe lemne Viessmann Vitoligno 150-S, adecvat atat pentru o functionare in regim monovalent cat si bivalent (in completarea unei instalatii termice pe gaz sau combustibil lichid). Cazanele pe lemn functioneaza modulant, adaptandu-si permanent functionarea la necesarul termic.

Dispunand de o camera mare de incarcare, centralele pe lemne se pot alimenta cu bucati de lemn de pana la 56 cm, de diferite calitati (esenta, umiditate, etc.) si va functiona in parametri optimi, reglarea arderii fiind realizata prin intermediul sondei Lambda si a unui senzor de gaze arse. Tehnologia comanda admisia de aer, atingandu-se astfel conditii perfecte de ardere, valoarea emisiilor de gaze fiind minima.

Cazanele termice Viessmann reprezinta tehnica viitorului, ele contribuind activ la protejarea mediului inconjurator datorita eficientei energetice ridicate la transformarea combustibilului in agent termic. Reglarea si controlul acestora poate fi facut foarte usor prin internet cu ajutorul noilor aplicatii pentru dispozitive mobile, tablete sau smartphone.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea