Cine nu a folosit macar odata Picatura, Super Glue sau Loctite? Evident, ca orice barbat a incercat cu disperare sa lipeasca vaza preferata a sotiei cel putin odata in viata... daca nu de mai multe ori. Ei bine, soarta lucrurilor rupte sau sparte este salvata cu ajutorul acestor adezivi, insa adevaratul ingredient sta in rasinile epoxidice regasite in aceste produse. Aceleasi compozite chimice sunt regasite si in alte produse, insa de data asta ne aplecam asupra sectorului de constructii, unde exista diferite sisteme si solutii axate pe acest ingredient. Sistemul de pardoseli cu rasini epoxidice este prezent si in oferta celor de la Milucon, o firma din Bucuresti specializata in lucrari profesionale de hidroizolatii dar si pardoseli de inalta calitate.

O solutie pentru cele mai rezistente suprafete

Pe scurt rasinile epoxidice sunt compusi polimerici ce contin grupuri moleculare epoxidice. Acestea sunt obtinute prin prelucrarea chimica a diferitelor produse din petrol, dar si din plante, asa cum este cazul rasinilor bio. Acestea sunt folosite intr-o varietate larga de aplicatii, nu numai in pardoseli, ci si in adezivi, vopseluri, grunduri, chituri dar si alte substante si produse folosite in domenii speciale.

Revenind la pardoseli cu rasini epoxidice, acestea sunt extrem de rezistente, si asta nu numai impotriva solicitarilor fizice, ci si chimice. Datorita acestor proprietati, domeniile in care acest gen de pardoseli sunt folosite variaza si pleaca de la cel industrial, chimic, petrolier, medical, de cercetare, industria alimentara si nu numai.

Ca si procedura standard de aplicare, pardoseaua epoxidica, asa cum mai este ea numita, are putini pasi, insa cu toate acestea, nu oricine poate realiza astfel de lucrari. Spunem asta deoarece lucrul si manipularea compozitelor pe baza de rasini epoxidice implica expunerea la vapori toxici dar si necesitatea unor cunostiinte, dar si a unei experiente minime.

Cum se aplica o astfel de pardosea in trei pasi simpli

Ca si pasi, acestia sunt putini, insa necesita foarte multa atentie. Pentru inceput, suprafetele trebuiesc curatate in profunzime, atat de praf, cat si de orice urma de reziduuri chimice, de grasime si nu numai. Turnarea stratului se face numai dupa ce s-a obtinut compozitia corecta. Sistemul de pardoseli cu rasini epoxidice foloseste doua elemente, baza si activator. Evident, exista si in forma deja amestecata, insa pentru cele mai bune rezultate se recomanda totusi ca amestecul dintre cele doua elemente sa fie realizat direct la fata locului. Intinderea stratului de pardosea se face cu ajutorul unor raclete speciale astfel incat suprafata proaspat turnata sa fie cat mai uniforma. Dupa acest pas, intreaga lucrare este lasata sa se usuce, timp in care ventilatia corecta a spatiului este o necesitate obligatorie.

Asa cum spuneam si mai la inceput, marele avantaj al pardoselelor epoxidice este rezistenta foarte mare la agenti agresivi, chimici sau fizici, facand din aceasta solutie una perfecta pentru mediul industrial, dar... si pentru acasa, asa cum vom descoperi intr-un viitor articol. Pana atunci insa, sunteti invitati pe site-ul www.milucon.ro, locul de unde puteti afla toate informatiile despre aceasta solutie inteligenta si performanta, dar si despre serviciile profesionale pe care Milucon le ofera in Bucuresti, dar si in zonele invecinate.

Advertorial

  •   2016-05-02
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Socul anafilactic la caine si pisica

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii