Constructia casei

#anvelopare locuinte #certificat energetic

Despre certificatul de performanta energetica (certificat energetic) si anveloparea locuintelor

Este obligatorie izolarea termica a locuintei pentru ca auditorul energetic sa va ofere un certificat energetic? Raspunsul simplu este nu, dar, daca este vorba de o cladire mai veche, atunci sansele sa fie nevoie de izolare termica sunt mai mari. Pentru a intelege mai bine motivul, haideti sa aprofundam putin subiectul.

 

Ce inseamna acest certificat energetic?

Practic, acest certificat energetic este un instrument pentru a reusi eficientizarea consumului de energie al unei cladiri. Cu alte cuvinte, ajuta la reducerea consumului de energie, care duce la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Cu ajutorul acestui document se incurajeaza constructorii si proprietarii de cladiri sa aleaga solutii eficiente din punct de vedere energetic in locul celor care nu tin cont de buzunarul nostru sau de starea mediului inconjurator.

Cum afli daca trebuie locuinta/cladirea ta trebuie izolata termic?

In primul rand, trebuie chemat un auditor energetic atestat pentru a evalua cladirea/locuinta. Acesta, cu ajutorul termografiei, va oferi o imagine de ansamblu a zonelor cu pierderi de caldura sau care permit infiltratii de aer semnificative.

De ce este necesara aceasta scanare termografica (termografie in constructii)? Pentru ca zonele care pierd caldura sau care permit intrarea aerului rece in locuinta sunt cele care cresc consumul de energie si golesc buzunarul nostru.

Pe langa aceasta, puteti afla si unde este cel mai probabil sa apara condens si chiar mucegai si daca aveti conducte infundate sau anumite probleme constructive.

Este evident ca aceasta scanare (termoviziune in infrarosu) este absolut necesara pentru a detine informatiile necesare in stabilirea unor solutii de reducere a pierderilor de energie, aceasta insemnand reducerea facturilor si un confort mai mare.

Termografia cladirilor sau termoviziunea insa nu are nicio legatura cu certificatul de performanta energetica (mai cunoscut sub numele de certificat energetic), sunt doua lucrari care se pot executa impreuna, scopul fiind acelasi, adica scaderea facturilor cladirii dumneavoastra.

Izolarea termica este extrem de importanta

Daca luam in calcul doar tavanul neizolat, o casa poate pierde pana la 35% din caldura pe acolo, 25% prin aerul infiltrat si 25% prin ferestre si prin pardoseala neizolata. Trebuie sa tineti cont de faptul ca intotdeauna caldura se va duce inspre suprafetele reci, iar astfel temperatura din casa scade. Prin urmare, creste consumul de agent termic.

Cel mai important pas in cresterea eficientei energetice este anveloparea locuintei/cladirii. Recomandam sa realizati acest pas cu ajutorul unor profesionisti pentru a va asigura ca lucrarile sunt realizate la cel mai inalt nivel de calitate, iar bugetul dvs. este protejat pe termen lung.

Dar acesta este doar unul dintre pasii pe care trebuie sa ii faceti pentru a scadea consumul de energie. Alte zone care pierd caldura si care trebuie avute in vedere sunt ferestrele, usile, peretii si chiar pardoseala.

Poti sa iti anvelopezi locuinta cu bani de la stat

Daca esti persoana fizica, statul iti ofera pana la 40.000 lei nerambursabili prin programul Casa Verde Plus special pentru izolarea termica a locuintei tale. Statul incurajeaza utilizarea de materiale organic-naturale, astfel reducand consumul energetic, dar si avand grija de calitatea mediului.

Poti primi acesti bani fie ca locuinta ta este in constructie, fie este deja finalizata. Nu vei putea primi insa mai mult de 120 de lei/mp izolat si finisat. Programul a fost publicat de curand in Monitorul Oficial, iar acum mai ramane doar de asteptat sa se stabileasca sesiunea de inscriere.

Despre echipa Enermed Impex SRL

Firma Enermed Impex SRL isi desfasoara activitatea in Bucuresti si judetul Ilfov, precum si in judetele Arges (Pitesti), Prahova (Ploiesti), Brasov, Giurgiu, Cluj, Timis (Timisoara), Tulcea si Constanta.

Suntem auditori energetici atestati gradul I, cel mai inalt grad profesional in acest domeniu.

Serviciile prestate:

  • certificat energetic;
  • audit energetic;
  • termografie in constructii.

Va invitam sa vizitati site-ul firmei, https://www.certificat-rapid.ro.


Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea