Constructia casei

#instalatii electrice #panou de sigurante #panou electric #tablou electric

De ce ar trebui sa inlocuiesti panoul electric

Daca in casa ta panoul vechi de sigurante si instalatia electrica dau semne de deteriorare din ce in ce mai des, solutia cea mai buna este sa-l inlocuiesti cu unul nou. Iata ce ar trebui sa stii, daca nu te numeri printre cei care detin notiuni despre instalatiile electrice .

1 Vechiul panou electric se transforma acum in tablou electric . Diferenta dintre cele doua este ca noile sigurante sunt prezentate sub forma de butoane, iar cand se intampla vreo defectiune , trebuie doar sa apesi pe buton pentru a-l readuce in pozitia ideala.
2 Tablourile cele noi se gasesc sub diverse forme si dimensiuni si numai un electrician poate decide care dintre ele se potriveste casei tale, dupa ce studiaza vechiul panou electric.
3 Tablourile electrice contin diverse module, dispuse in randuri suprapuse si sunt realizate din metal sau material plastic.
4 Preturile noilor tablouri electrice pot diferi de la cateva zeci de lei pana la cateva sute de lei. La acestea, se mai adauga si pretul pentru manopera electricianului pentru inlocuirea tabloului electric, care poate merge pana la 150 lei.
5 Unele tablouri electrice moderne sunt realizate dintr-un material plastic ignifug, care este rezistent la scurt circuit, dar si la inundatie.
6 Spre deosebite de cele vechi, noile tablouri electrice au o usa de vizitare aparenta sau incastrata.
7 Odata cu inlocuirea tabloului electric, este necesara si testarea instalatiei electrice. majoritatea intsalatiilor electrice vechi sunt realizate din aluminiu si este recomandat sa fie inlocuite cu altele, de cupru.
8 Chiar daca ti se va parea costisitoare inlocuirea instalatiei electrice, preturile materialelor si al manoperei, ia in calcul faptul ca vremurile moderne ne determina sa acumulam cat mai multa aparatura electrocasnica si instalatia veche este suprasolicitata, existand sanse mari sa se deterioreze si sa arda chiar si aparatura atasata la prize.
9 Primele semne cum ca panoul de sigurante este pe punctul sa cedeze sunt sigunratele care sar deseori, zgomotele ciudate care se aud din panou, becurile care palpaie in casa, caderea de tensiune, scurt circuit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea