Constructia casei

#modernizare lift #lift

Cum stii cand trebuie sa modernizezi sau sa schimbi liftul

In viata de zi cu zi, liftul este un mijloc de transport indispensabil pentru orice persoana. Fie ca vorbim despre blocuri, cladiri de birouri, supermarket-uri, spitale, mall-uri, hoteluri sau institutii publice, toate au fost proiectate cu ascensoare pentru a usura accesul oamenilor la toate nivelele. In Romania, in cele mai multe cazuri, desi sunt folosite de sute de oameni in fiecare zi, cladirile au elevatoare vechi, uzate, montate pe vremea comunismului. De atunci nu au mai fost facute imbunatatiri semnificative la acest capitol, iar investitiile lipsesc cu desavarsire.

In ciuda faptului ca modelele de lifturi sunt atat de utile si ne usureaza activitatile cotidiene, acestea pot deveni un pericol daca nu sunt verificate si reparate atunci cand este nevoie sau, mai rau, daca nu sunt inlocuite. De aceea, in cele ce urmeaza, va prezentam cateva informatii utile despre semnele care dau de inteles ca un lift trebuie sa fie modernizat sau chiar schimbat.

Durata de viata a unui elevator

Conform legilor in vigoare, durata de viata admisa pentru un elevator este de 12 ani. Dupa aceasta perioada, mai ales daca nu au fost efectuate reparatii si controale de specialitate in timp util, liftul nu mai poate functiona in conditii normale, sigure pentru utilizatori, asa ca este nevoie de inlocuirea componentelor sale.

In ceea ce priveste frecventa inspectarii unui lift in conditii normale, aceasta difera in functie de anumite caracteristici. Pentru lifturile mai vechi, fara marcaj CE (semn care atesta faptul ca sunt respectate specificatiile U.E. pentru siguranta si sanatatea consumatorului si a mediului), legea din Romania prevede obligativitatea a doua revizii lunare. In schimb, pentru cele cu marcaj CE, fiecare producator stabileste periodicitatea reviziilor, cel mai rar una la 4 luni.

Care sunt principalele semne care arata ca un lift este uzat?

 • defecte foarte dese
 • zgomote la principalele elemente de actionare
 • trepidatii si disconfort in cabina ascensorului in timpul mersului
 • blocaje frecvente ale usilor de acces
 • interventii complexe de depanare din partea intretinatorului fara rezultate notabile

"In cazul in care ascensorul dumneavoastra necesita reparatii dese si fara efect imediat, in cazul in care zgomotul devine deranjant si pune in pericol siguranta si confortul, este vremea sa va ganditi la o modernizare sau un ascensor nou", declara Marcel Caraciuc, Director Tehnic MP IFMA, specialist cu experienta de peste 38 de ani in domeniu.

MP IFMA - 55 de ani de excelenta in domeniul ascensoarelor

MP IFMA, companie cu vasta experienta in ceea ce priveste proiectarea, realizarea si montarea de ascensoare si scari rulante, reprezinta o varianta potrivita pentru cei care vor sa intretina, sa modernizeze sau sa schimbe un lift.

Intrucat pune accentul pe calitate si eficienta, MP IFMA ofera un sistem revolutionar in care supravegherea ascensorului se poate face de la distanta, circuitele de siguranta fiind verificate printr-o comunicare directa printr- o linie de telefonie mobila (GSM).

De asemenea, daca este vorba despre inlocuirea unui ascensor, angajatii companiei pun la dispozitie cele mai bune servicii. Principalii pasi pe care ii fac specialistii MP IFMA in timpul procesului de schimbare a liftului sunt:

 • Diagnostic - Se analizeaza starea ascensorului si se realizeaza un diagnostic corect, onest.
 • Propunere - In urma diagnosticului, specialistii MP IFMA stiu care dintre elemente trebuie schimbate si care pot fi pastrate. Acestia ofera o propunere adecvata si rezonabila.
 • Procesul decizional - Expertii explica alternativele, motivele si detaliile propunerii facute si clarifica orice intrebari ar putea avea clientul. De asemenea, acestia sunt deschisi sa participe la intalniri directe cu rezidentii cladirii pentru a le explica solutia propusa.
 • Avize si asistenta publica - Se identifica posibile subventii, iar specialistii MP IFMA isi ajuta clientii sa aplice pentru acestea.
 • Finantare - Se ofera acces la conditii mai avantajoase de finantare prin acorduri cu institutii financiare.
 • Implementare - O echipa excelenta pune in aplicare proiectul in mod rapid si eficient.

Nu uitati! Intretinerea liftului este un procedeu prin care se asigura transportarea in conditii de siguranta. De aceea, este important ca aceasta sa fie efectuata cu regularitate si, atunci cand este cazul, sa fie cerut ajutorul unor experti in domeniu.

Advertorial

 •   2016-08-10
 •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.