Constructia casei

#geam termopan #fereastra termopan #tamplarie pvc

Cum alegi o fereastra din PVC

Tamplaria din lemn stratificat ofera ferestrelor un aspect estetic superior fata de cea din PVC care, in timp, se murdareste si se ingalbenesteInsa avantajele ferestrelor din PVC sunt pretul redus si faptul ca asigura o izolatie superioara fata de ferestrele obisnuite. De altfel, se considera ca cel mai bun coeficient termic îl au profilele PVC. Iata cateca sfaturi pentru a alege o fereastra tip PVC:



1 De ce sa optezi pentru PVC


Avantajele geamurilor cu tamplarie din pvc sunt urmatoarele: nu ruginesc, nu trebuie sa fie vopsite, sunt rezistente la foc si asigura o izolatie superioara. In afara de lubrefierea balamalelor o data la cateva luni/ani, acest tip de geam nu are nevoie de alte intretineri.

Inainte de a monta ferestre din PVC in casa ta este bine sa retii ca, pentru a evita problemele de condens, este recomandat ca toate camerele care au termopane sa fie aerisite de circa 3 ori pe zi.

Si asta pentru a schimba aerul din camera ce poate deveni irespirabil din cauza umiditatii.
Umiditatea este produsa prin respiratie si transpiratie dar si favorizata de plantele de apartament. De asemenea, gatitul, spalatul, uscatul rufelor in camera, folosirea dusului produc aburi in cantitati mari.


2 Tipuri de geamuri


Termenul termopan se refera la cele doua foi de geamuri, care formeaza un sandwich cu spatiul dintre ele. In acest spatiu izolat etans, se afla aer sau gaz inert.

Geamul termopan clar este ieftin si asigura o izolatie superioara geamurilor normale. Pe de alta parte, caracteristica principala a geamului termopan reflexiv este aceea ca, daca lumina din exterior este mai puternica decat cea din interior , atunci geamul impiedica patrunderea emisiilor.

Spre deosebire de geamul termopan reflexiv, cel mat protejeaza camerele de privirile trecatorilor si pe timpul noptii, atunci cand in interior exista o lumina aprinsa.

Pentru a proteja plantele, culorile covoarelor sau ale mobilierului de razele ultraviolete poti opta pentru un geam fumuriu.

Exista si geam termopan "Low emissivity" (Low-E), ceea ce se traduce prin "emisii scazute", cu argon si krypton sau alt tip de gaze. Aceste gaze inerte, introduse in camerele geamului, creeaza un strat izolator suplimentar. Astfel, acest tip de geam impiedica patrunderea radiatiilor de unda mare (caldura) prin joasa emisivitate.


3 Moduri de deschidere


Exista geamuri termopan fixe, ce nu ofera nici o mobilitate, recomandate pentru camerele in care exista alte surse de aerisire. Exista si ferestre din PVC obisnuite, cu o singura deschidere, de la dreapta spre stanga sau invers.

Ferestrele oscilobatante au, pe langa modul obisnuit de deschidere pe orizontala si un sistem de deschidere pe verticala. Ele asigura o ventilatie variabila in incapere insa elementele de feronerie sunt mai multe si mai complexe, pretul fiind deci mai mare in raport cu celelalte tipuri de ferestre.

Chiar daca nu ai neaparat probleme cu mucegaiul, este bine sa te feresti de umezeala din camera pentru ca aceasta favorizeaza aparitia racelilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea