Constructia casei

# incalzire pardoseala #centrala termica #pericole #incalzire electrica

Centrala termica vs incalzirea electrica in pardoseala – descopera pericolele ascunse!

Atunci cand optati pentru un sistem de incalzire, ar trebui sa va ganditi mai intai de toate la siguranta locuintei si a familiei. Cu toate ca tehnologia a evoluat, multe dintre sistemele de incalzire presupun riscuri mari, ce pot duce la adevarate catastrofe. Centrala termica este cel mai periculos sistem de incalzire, dat fiind ca oricand pot sa aiba loc explozii, inundatii, asfixiere, electrocutare etc. Sunt de ajuns o mici scapari in timpul instalarii sau nerespectarea reviziilor periodice si centrala termica devine un adevarat pericol.

Pentru siguranta si confortul dumneavoastra, AMASS propune incalzirea electrica in pardoseala, in cazul careia nu exista riscuri de accidente. Mai mult, pericolul de electrocutare este anulat prin utilizarea disjunctoarelor diferentiale pentru protectia umana. Acest sistem este extrem de sigur datorita folosirii energiei electrice, o resursa inepuizabila ce poate fi obtinuta prin transformarea energiei solare, a vantului, apei etc. Solutiile proiectate si furnizate de AMASS asigura o medie luna iarna de numai 400-450 ron pentru o casa de 150 mp, izolata termic.

Spre deosebire de incalzirea electrica in pardoseala, sistemele clasice functioneaza pe baza de combustie (arderea unui anumit tip de combustibil). De exemplu, multe dintre centralele termice functioneaza pe gaz, aceasta fiind una dintre alternativele de incalzire pentru sezonul rece. Putini stiu insa, ca aceste sisteme de incalzire pot cauza o multime de pagube materiale si chiar pierderi umane. Din cauza scaparilor de gaze naturale, au loc sute de incidente anual, in urma carora exista persoane ranite grav, dar si persoane care isi pierd viata.

Pe langa faptul ca centrala termica reprezinta o adevarata „bomba”, utilizatorii nu respecta regulile esentiale de folosire a acesteia, recurg la improvizatii si modifica instalatiile fara acordul personalului autorizat. In cazul sistemului de incalzire in pardoseala nu exista posibilitatea de a recurg la modificari sau improvizatii neautorizate. Specialistii AMASS se ocupa de montajul cablurilor incalzitoare direct in sapa, in adezivul gresiei sau sub parchet. Cablurile si covorasele incalzitoare sunt inglobate in pardoseala cu grija si atentie, fara niciun risc de accident, iar proprietarul nu va avea acces la acestea.

In plus, centralele termice reprezinta o sursa de poluare foarte periculoasa pentru om. Evacuarea gazelor arse de la aceste centrale termice produc in mod inevitabil radicali liberi. Acestia cauzeaza aparitia bolilor respiratorii, celor cardiovasculare, diabet, cancer etc. In plus, cu cat sunt mai vechi centralele termice, cu atat impactul asupra mediului este mai puternic. In schimb, incalzirea electrica in pardoseala este un sistem ecologic, ce nu polueaza nici in interiorul casei, dar nici in afara acesteia. Mai mult, se pot folosi panouri solare pentru obtinerea energiei electrice, o metoda cat se poate de ecologica si care va permite independenta energetica.

Sistemul de incalzire electrica in pardoseala oferit de AMASS va scapa de grija reviziilor si a cheltuielilor de mentenanta, acest sistem avand o garantie de 20 de ani si o durata de viata ce poate sa ajunga pana la 80 de ani. In plus, consumul este redus considerabil, confortul termic este unul deosebit, iar siguranta familiei dumenavoastra nu este pusa in pericol. Pentru mai multe detalii despre acest tip de incalzire, luati legatura cu reprezentantii companiei AMASS!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare