Constructia casei

#pvc #ferestre termopan #ferestre pvc

Avantajele ferestrelor tip termopan din PVC

Ferestrele tip termopan din PVC se monteaza usor de catre specialisti, sunt rezistente la efractie si nu prezinta riscuri de accidente. Sticla folosita pentru acest tip de geamuri este tratata, astfel incat filtreaza caldura si permite trecerea luminii in interior, fara a produce "efect de sera". Iata o serie de avantaje ale acestui tip de ferestre:


1 Durata lunga de viata


Ferestrele termopan cu tamplarie PVC sunt foarte durabile, avand o etanseitatea perfecta la apa si vant. Astfel, ele rezista la intemperii si oscilatii de temperatura, avand o durata de viata estimata la circa 50 de ani .


2 Usor de intretinut


Ferestrele din PVC nu ruginesc si nu trebuie sa fie vopsite. In afara de lubrefierea balamalelor o data la cateva luni/ani, acest tip de geam nu are nevoie de alte intretineri.

Totusi, pentru a-si mentine aspectul placut chiar si dupa ani de zile, este bine ca, o data la cateva saptamani, ferestrele din PVC sa fie spalate cu o solutie pe baza de sapun lichid. Nu este recomandata utilizarea agentilor abrazivi.


3 izolatie termica si fonica


Odata ce ai montat in casa ferestre tip termopan, cheltuielile pentru incalzirea locuintei scad considerabil . Si acest lucru datorita proprietatilor excelente de izolatie termica ale PVC-ului si ale geamului termoizolator.

Conductivitatea termica redusa a tamplariei PVC-ului confera tamplariei o izolatie termica superioara care evita fenomenul de condens pe suprafata.

De asemenea, acest tip de ferestre ofera o protectia fonica buna. Cu un indice ridicat de atenuare fonica ferestrele cu profile PVC ofera protectie eficienta la zgomot, astfel ca sunt ideale pentru locuintele pozitionate in zone urbane aglomerate.


4 Protectie antiefractie


Stiai ca jumatate din spargatori intra pe fereastra, nu pe usa? Ferestrele din PVC asigura o protectie ridicata contra spargerilor.


5 Paleta larga de geamuri


Daca vrei sa beneficiezi de o termoizolatie cu o calitate mai buna opteaza pentru geamuri de tip Low e. Acest tip de geam impiedica patrunderea radiatiilor de unda mare (caldura) prin joasa emisivitate astfel ca locuinta ta va fi protejata de caldura emisa de razele soarelui, pe timp de vara.
Geamul reflexiv este colorat in argintiu si are efect de oglinda la exterior pe timp de zi. In schimb, cel mat sau ornamental sporesc gradul de intimitate si pe timp de noapte.

Daca ai locuinta orientata spre soare poti opta pentru un geam fumuriu, care reflecta radiatiile ultraviolete si protejeaza mobila, parchetul si plantele din interiorul casei.

Sticla geamului ornamental este obtinuta prin sablonare si poate avea diverse efecte ornamentale - de cristal, tip vitralii etc. .In principal, aceste geamuri sunt folosite pentru a personaliza o locuinta.


6 Multitudine de forme si culori


Exist ape piata profile colorate, care se adapteaza fiecarui tip de casa si accentueaza aspectul fatadei.
In plus, gemurile din PVC se prelucreaza destul de usor astfel ca, odata facuta comanda, in cateva zile acestea vor fi deja montate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea