Constructia casei

#boiler locuinta #alegere boiler #boiler

Alegerea boilerului perfect pentru locuinta

Incalzirea locuintei si a apei menajere reprezinta un confort fara de care cu greu ne-am imagina macar o zi din viata noastra; de aceea este foarte important sa ne informam si sa facem alegerea potrivita nevoilor noastre, iar aceasta ar trebui sa fie dictata in primul rând de calitatea si fiabilitatea sistemului si nu de pret.

Apa poate fi incalzita cu ajutorul preparatoarelor instant sau a boilerelor. Boilerele pot fi de sine statatoare sau pot incalzi apa prin intermediul instalatiei de incalzire a locuintelor. Pentru incalzirea apei, un aparat instant poate folosi mai multe tipuri de combustibili: energie electrica, gaz metan, propan, etc.

De departe, solutia cea mai practica si economica este de a prepara apa calda menajera prin intermediul boilerelor racordate la sistemele termice de incalzire a locuintelor. Cele mai multe boilere au o serpentina prin care circula agentul termic incalzit de cazan si sunt denumite boilere monovalente.

Exista si boilere de preparare a apei calde menajere in regim bivalent, dotate cu 2 serpentine, una legata la un sistem solar si cealalta la un cazan de incalzire, care poate fi pe lemne, in condensatie sau cu gazeificare, si care functioneaza impreuna sau alternativ in functie de necesarul de caldura.

Suprafata interioara a sistemului de preparare a apei calde are un impact decisiv privind igiena incalzirii apei potabile. Din acest motiv, Viessmann se bazeaza pe doua materiale de inalta calitate: otel acoperit cu email Ceraprotect pentru protectia in conditii de siguranta, de durata, impotriva coroziunii pentru gama de boilere Vitocell 100, si otel inoxidabil pentru cele mai inalte standarde de igiena in gama Vitocell 300.

Ideal pentru incalzirea apei calde in tandem cu pompe de caldura si cu cazane in condensatie Vitocell 100-V, disponibil cu un volum de pana la 1000 litri, incalzeste rapid si uniform intregul volum de apa cu ajutorul serpentinei de mari dimensiuni care ajunge pana la baza. Izolatia termica deosebit de eficienta a produsului Viessmann, dispusa pe intreaga suprafata exterioara, face ca pierderile de caldura sa fie foarte mici. La boilerele mari izolatia termica poate fi detasata pentru o manipulare mai usoara.

Echipat cu doua serpentine, boilerul bivalent Vitocell 100-B realizeaza incalzirea apei prin serpentina inferioara legata la sistemul solar si, la nevoie, prin serpentina superioara legata la cazan. Incalzirea apei se face rapid si uniform, iar pierderile de caldura sunt reduse datorita izolatiei termice foarte eficiente. Daca se doreste incalzirea apei in regim monovalent, acest lucru se poate realiza prin racordarea in serie a celor doua serpentine.

Cu o durata de viata lunga datorita constructiei din otel inoxidabil de inalta calitate, deosebit de rezistent la coroziune, boilerul Vitocell 300-V, asigura un mod igienic de preparare a apei calde, adecvat pentru uz alimentar.

Acesta asigura un confort ridicat al apei calde, incalzind-o rapid si uniform prin intermediul suprafetei mari de transfer termic ale serpentinei. Si in acest caz vorbim de pierderi reduse de caldura datorita izolatiei termice deosebit de eficiente dispusa pe intreaga suprafata exterioara a boilerului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea