Amenajarea casei

#antichitati #mobilier #stil gotic #candelabru #fier forjat #amenajarea casei

Stilul gotic

Stilul gotic se caracterizeaza prin eleganta si vechime. Nu se poate aprecia daca este sau nu la moda, daca se incadreaza sau nu in tendinte. Acest tip de amenajare solicita timp si implicare, insa ofera personalitate si stare de spirit.


1
Primul pas „in natura”

Stilul gotic este definit in cea mai mare masura de accesorii. Desi perceput uneori eronat, accentul nu cade pe nuantele de negru. Din contra, definitia are la baza cuvintele: naturalete, greutate si eleganta.
Stilul pur se remarca prin pereti din piatra naturala. Tapetul si autocolantul ce imita modelul pietrelor pot fi de asemenea veridice, insa acest lucru depinde doar de calitatea lor. Daca nu poti realiza aceasta varinata, atunci alege pur si simplu nuante de gri sau bleu, iar daca esti adeptul stilului usor agresiv, atunci incearca o nuanta de ciocolatiu inchis cu umbre subtile de rosu.

Baza amenajarii consta in pardoseala din piatra sau lemn. Daca in locuinta ta exista asa ceva, atunci este timpul sa o lustruiesti pentru ca esti pe cale sa economisesti o mica avere. Daca dispui de un buget limitat, atunci incearca podeaua laminata asortata peretilor. Poti gasi imitatie de lemn masiv sau chiar de pietre de rau. La Proges gasesti podea laminata in nuante si modele apropiate de cele naturale.

Acopera podeaua cu covoare din piele sau blana de culoare neagra sau rosie pentru a adauga un aer sofisticat si romantic incaperii.Pretul unui covor din blana naturala porneste de la suma de 1500 RON si variaza in functie de marime si provenienta.

In materie de mobilier, este bine sa renunti la compromisuri si sa procuri mobilier din lemn masiv. Calitatea pieselor se va regasi cu siguranta in aspectul final si va adauga un plus de valoare camerei tale. Pentru mai multe detalii, arunca o privire aici. Cu putina iscusinta vei reusi sa reconditionezi un articol vechi de mobila singur, in propria curte.
Asadar, studiaza magazinele de antichitati si asteapta reduceri.

2 Fierul forjat - element de neinlocuit

Elementele din fier forjat sunt vitale in stilul gotic. Senzatia de raceala indusa de fier va fi ameliorata de covoarele din blana si de draperiile grele din catifea.
Daca pana acum ai avut in plan achizitionarea unui pat din alt material decat fierul forjat, afla ca nu te-ai incadrat in parametrii amenajarii gotice.

Am cautat si am gasit pentru tine cateva idei de paturi:

In acest sector poti fi infinit de creativ. Fierul forjat este potrivit pentru orice accesoriu din orice zona a camerei.
Rame de fotografii, suporturi de lumanari sau de betisoare parfumate, un felinar, o masuta de cafea si, negresit, piesa de rezistenta: candelabrul!
Accesorii si mobila din fier forjat gasesti aici:


3 Catifeaua purtatoare de romantism si eleganta


Adauga mister si romantism camerei folosind din plin catifeaua. Nu alege variante ieftine.
Imbraca peretele din spatele patului intr-o bucata generoasa de catifea rosie. Cu ajutorul unui cordon puternic incearca sa creezi aspectul de cortina a unei scene de teatru. Portretul mistic si seducator va da fiori oricarui vizitator daca alegi un accesoriu potrivit pentru cortina proaspat inaugurata: o masca de culoare neagra cu accesorii stralucitoare din metal.
Foloseste catifeaua pentru asternuturi de pat, fete de perna si fete de masa, draperii. De asemenea, este potrivita pentru a orna diverse accesorii, sau pentru a o atarna – in fasii subtiri – de tavanul camerei. Va crea un efect de intimitate dar si de dinamism.

4 Coltul rasfatului

Doamnele isi pot amenaja un colt pentru infrumusetare. Alege un scaun elegant cu spatar generos, o masuta cocheta si o oglinda cu rama perforata pentru un plus de farmec si eleganta. O sticla de parfum si un halat din saten de culoare rosie, pozitionate strategic, te vor face sa te simti ca o adevarata contesa.

Domnii se pot preocupa de muzica. Nu neglija acest aspect in amenajarea camerei . Achizitioneaza un suport pentru discuri asortat cu restul camerei, iar daca ai sansa, intregeste atmosfera cu un pickup.
Daca spatiul si contextul iti permit, atunci iti poti evidentia colectia de vinuri. Pozitioneaza-le intr-un suport sigur si stabil pentru a evita un accident neplacut.


5 Detaliile au ultimul cuvant!

Deoarece stilul gotic nu accepta in compozitie foarte multe culori, este bine sa fii precaut in accesoriile pe care intentionezi sa le folosesti. Ai rabdare pana in momentul in care gasesti obiectul potrivit pentru locul potrivit. Un ornament bine incadrat iti va da senzatia ca nu trebuie sa mai adaugi sau sa schimbi ceva in acea zona.

Foloseste cat mai multe lumanari sustinute, bineinteles, de suporturi si sfesnice din fier. Lumina astfel creata va da senzatia de miscare si mister in intreaga incapere.
Este momentul sa scoti la iveala vechile figurine, portelanuri, sticle de parfum sau cutiute muzicale.
Tablourile sunt un element important, insa nu indispensabil. Va trebui sa iti lasi imaginatia sa ia decizia. Evita sa te inspiri in aceasta privinta. Potriveste nuantele sau gaseste motivatia pentru lucrarea inceputa. Daca nu gasesti nimic care sa te multumeasca sau care sa iti faca placere, atunci opteaza pentru o oglinda sau confectioneaza singur o lucrare.

Iata cateva idei de rame pentru oglinzi si tablouri potrivite stilului:


Varinata unui colaj este cea mai potrivita. Daca ai putin timp si multa inspiratie vei realiza o piesa unicat, plina de personalitate si mister. Fie ca alegi sa pictezi, sa colorezi sau sa lipesti anumite elemente, reusita lucrarii este sigura.

Iata cateva elemente ce pot fi folosite intr-un colaj:

  • Pene;
  • Flori (preferabil uscate);
  • Spray de vopsea;
  • Acuarele;
  • Coperti de cd-uri;
  • File de calendar;
  • Hartie arsa, invechita (scrisori, foi de ziar);
  • Forme in relief din spuma poliuretanica, vopsita apoi in culori contrastante cu cele ale peretelui; spuma poliuretanica iti ofera timp pentru a o modela, precum si suport pentru a adauga mici ornamente;
  • Bucati de lemn;
  • Nisip etc


Confectioneaza ornamente de efect din sticle colorate sau umplute cu substante sau seminte din diferite culori. Nu te impiedica nimeni in a-ti atarna pe perete o bijuterie frumoasa, o masca sau o poza interesanta.

 

Afla mai multe despre stilurile de amenajare:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea